La CUP exigeix al tinent d'alcalde Damià Calvet que deixi un dels dos càrrecs que té

"Ni la persona més competent del món podria podria portar aquestes dues carteres"

El grup municipal de la CUP ha mostrat la seva "inquietud i desacord amb el doble càrrec que ostenta el tinent d’alcalde Damià Calvet". Calvet compagina el seu càrrec com a responsable de les carteres d'Urbanisme, Hisenda i Economia a l'Ajuntament de Sant Cugat amb la direcció de l'Institut Català del Sòl.

"Ni la persona més competent del món podria podria portar aquestes dues carteres", ha destacat la portaveu cupaire, Núria Gibert, que ha demanat a Calvet que deixi un dels seus dos càrrecs.  La CUP també denuncia "la incompatibilitat ètica" que suposen els dos càrrecs: "Forma part de dos organismes que podrien tenir conflictes, podia ser alhora part i jutge en assumptes que afectin al municipi".

"Davant les nostres queixes reiterades, se’ns ha dit que està fent el traspàs, un traspàs que dura ja més dos anys i que és incomprensible el perquè no s’ha fet efectiu encara", afegeix la formació anticapitalista en un comunicat.

La CUP també es mostra crítica amb el sou de Damià Calvet, 115.193 euros anuals bruts, que perceb exclusivament de l'Incasòl. La CUP recorda que la Generalitat va aprovar un nou topall legal de sou pels directius de l'administració, que se situa en els 109.633 euros. "No és de rebut. Hi ha precedents de directius que s'han abaixat voluntàriament el sou i això és el que hauria fet Calvet", ha assenyalat Gibert.

"Reiterem per enèsima vegada que es faci efectiu el traspàs i per tant la dimissió dels senyor Calvet d’alguns dels dos càrrecs que ocupa", finalitzen els cupaires. A inici de mandat, Calvet va anunciar que deixaria el càrrec a l'Incasòl quan enllestís tots els projectes i treballs que tenia en marxa.

"Compatibles"

En declaracions al TOT, Damià Calvet ha defensat que els dos càrrecs que ostenta són "comptabibles" i ha recordat que no és l'únic cas.

Sobre el fet que el seu salari superi el topall legal, Calvet assegura que el seu sou és anterior a la llei que marca el nou límit i que per tant es troba dins la legalitat. El tinent d'alcalde ha assegurat que el departament d'Economia de la Generalitat està elaborant un decret per tal d'adaptar tots els salaris a la nova norma i que així ho farà ell.

Resposta de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Cugat ha enviat un comunicat a la premsa per tal de respondre les "acusacions" de la CUP. Un comunicat amb tres punts:

  • És totalment compatible, en base al marc legal aplicable, el càrrec a l’Ajuntament de Sant Cugat com a tercer tinent d’alcalde i el de director de l’Incasòl, a la Generalitat, sempre i quan només es percebi retribució econòmica d’un càrrec d’una administració pública.
  • El tinent d’alcalde va renunciar a percebre cap sou ni dieta de l’Ajuntament.
  • El sou com a director de l’Incasòl està ajustat a la normativa vigent dels alts càrrecs de la Generalitat i evidentment s’adequarà a les modificacions aprovades per l’executiu català, en els termes i amb l’abast que legalment pogués ésser procedent.
Més informació
 
Comentaris

Destaquem