Damià Calvet seguirà a l'Incasòl i Carmela Fortuny deixa la Generalitat

Fins ara, tots dos compaginaven les tinències d'alcaldia de Sant Cugat amb càrrecs de responsabilitats al govern català

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, seguirà tenint responsabilitats a l'Institut Català del Sòl. Calvet, director general de l'Incasòl des de fa tres anys, ha explicat al TOT que el nou conseller de Territori, Josep Rull, li ha demanat que segueixi a la Generalitat per acabar de culminar els projectes estratègics que estan en marxa. Així mateix, la tinent d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha anunciat que deixarà la secretaria d'Inclusió Social de la Generalitat de manera voluntària. Tan Fortuny com Calvet van entrar al govern municipal de Sant Cugat després de les eleccions municipals del passat mes de maig.

Damià Calvet, que ha explicat que els organigrames del nou govern encara no estan tancats, ha anticipat que seguirà assumint responsabilitats a l'Incasòl, tot i que la idea és que cada vegada tingui "menys funcions executives". "Formalment, em mantinc en el càrrec en virtut d'aquests projectes estratègics", ha detallat. Per aquest motiu, està oberta la porta que Calvet sigui nomenat president de l'Incasòl, càrrec que habitualment assumia el conseller de Territori: "El càrrec de director general és molt executiu. La presidència podria ser una solució".

Mireia Ingla, presidenta d'ERC a Sant Cugat, ha criticat la decisió de Calvet mitjançant un missatge a Twitter: "Sant Cugat es mereix ser la prioritat per als membres del govern de la ciutat, això és el que vol dir dedicació exclusiva. Decebuts". El tinent d'alcalde d'Urbanisme ha contestat la republicana: "Intento complir amb les meves responsabilitats al 100%, tot i que això signifiqui molt més esforç per mi". A més, Calvet ha volgut destacar que de la seva responsabilitat al govern català, "poden sortir bones oportunitats per Sant Cugat".

Per la seva banda, Carmela Fortuny ha decidit deixar les seves tasques a la Generalitat: "Sempre he estat molt clara. Quan em vaig presentar ja vaig dir que quan finalitzés la legislatura, em centraria en Sant Cugat". I és que després de l'experiència d'aquests mesos on ha compaginat les dues responsabilitats, Fortuny té clar que a llarg termini "són impossibles de compaginar". "La decisió era apostar pel projecte de Sant Cugat", ha conclòs.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem