La CUP demana més flexibilitat administrativa amb els nouvinguts

"Any rere any el mar Mediterrani es converteix en una fossa comuna de persones que fugen de la misèria", denuncia la CUP

La CUP-PC proposarà una moció al ple municipal de juny per tal de reclamar la flexibilització de les condicions, l'emissió de certificats d'esforç d'integració i de l'informe d'arrelament social per a aquelles persones migrades que estiguin en major situació de vulnerabilitat. "Any rere any el mar Mediterrani es converteix en una fossa comuna de persones que fugen de la misèria i la guerra que pateixen als seus països d'origen", lamenta la formació anticapitalista.

La CUP-PC destaca que aquesta situació dramàtica continua a casa nostra "amb les persones que han aconseguit evitar els controls policials fronterers i s'han d'enfrontar a una vida en la més absoluta marginació social". És per això que la formació considera que "cal cercar els mecanismes i mesures polítiques que ajudin a la nostra ciutat a poder gestionar millor la cohesió, la qualitat de vida de tots els seus ciutadans i ciutadanes, i el respecte escrupolós de la dignitat del conjunt de les persones, independentment de la seva situació administrativa".

I és que el partit independentista lamenta les "exigències" amb les que es troben persones migrades per obtenir o renovar el seu permís de residència. "Es troben amb l’exigència de tenir un contracte de treball d'almenys un any de durada a jornada completa, la qual cosa és difícil d'aconseguir, per no dir impossible". Aquesta situació, apunta la CUP, suposa la impossibilitat de renovar els permisos de treball i residència.

Propostes de la CUP

És per tot això que la CUP demana una flexibilització de les condicions a l'hora de poder obtenir aquests permisos. En aquest sentit, el partit recorda que la Llei d'Estrangeria permet la regularització administrativa amb un informe d'arrelament a les persones considerades vulnerables per la seva situació irregular o bé amb un informe d’esforç d'integració. "Aquests informes els ha d'emetre la Generalitat a partir d'una proposta positiva elevada per l'Ajuntament", expliquen, alhora que consideren "evident" que qualsevol persona que viu en un lloc sense permís de residència ja pateix una situació de vulnerabilitat.

És per això que la CUP vol que Sant Cugat sol·liciti a les administracions competents que, en l'actual context de crisi
i atur, flexibilitzin les condicions per a la concessió i renovació dels permisos de residencia i treball de les persones estrangeres. Alhora, proposaran al ple municipal demanar al govern de l'estat que respecti l'atorgament de l'arrelament
favorable a les persones migrades sense regularitzar que no disposin d'un contracte de treball i que estiguin en major situació de vulnerabilitat

En aquest sentit, la CUP vol instar a les administracions competents, com és el cas dels Ajuntaments, a emetre certificats d'esforç d'integració i l'informe positiu d'arrelament de manera automàtica per a les persones en major grau de vulnerabilitat. Finalment, la formació anticapitalista proposarà la supressió de les taxes per la realització de tràmits d'estrangeria.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem