Sant Cugat fa un pas per les persones refugiades

La ciutat organitza diferents activitats de suport a les persones desplaçades

"Fes un pas per les persones refugiades" és el nom de l'activitat central de la commemoració del Dia Mundial de les Persones Refugiades a Sant Cugat. Un acte simbòlic que se celebrarà el dissabte, 18 de juny, a la plaça d'Octavià. Igualment, durant tota la setmana, es faran diferents activitats organitzades per diferents entitats en suport a les persones refugiades i per conscienciar de la problemàtica existent.

Així ho ha explicat Susanna Pellicer, tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania, aquest dimecres, 8 de juny. "Sant Cugat és ciutat refugi" ha recordat Pellicer, agrint que "en moments de crisi és quan surt la part més humana de les persones". D'aquesta manera, Sant Cugat se suma a la commemoració (que se celebra el 20 de juny) amb activitats durant la setmana, i un acte central que se celebrarà el dissabte, 18 de juny. Ho fa amb contacontes a les 19 hores, i l'acte simbòlic d'enganxar petjades a terra simbolitzant les passes que separen el Líban de Sant Cugat: 3.184.900 passos.

"Es tracta d'un acte reivindicatiu per posar de manifest que Sant Cugat és una ciutat d'acollida", ha explicat Pellicer. Igualment, es farà la lectura d'un manifest i hi haurà l'actuació de Pallassos Sense Fronteres.

A banda d'aquest acte, diferents entitats organitzen propostes per conscienciar de la proposta. Entre altres, Oxfam Intermon projectarà el documental District Zero. Què s'amaga dins el telèfon d'una persona refugiada?, el 16 de juny, a les 21 hores, al Celler Modernista. Eduard Unzeta ha explicat que "tracta de la vida de les persones desplaçades, a partir dels records que guarden al seu mòbil".

D'altra banda, un grup de joves del Cau de Sant Cugat, han iniciat el projecte Acció puça. Un projecte que els portarà a desplaçar-se a un campament de refugiats, encara per determinar, entre el 29 de juny i el 22 de juliol. "L'educació en el lleure és l'eina que tenim per ajudar els refugiats", ha explicat Berta Cotrina.

En aquest sentit, faran tallers de risoteràpia, per millorar l'estat anímic; fomentaran els valors de la companyonia i la cooperació entre les persones que conviuen al campament; i tallers per millorar la situació dels camps, com reciclatge.

Entre altres activitats, es farà una taula rodona sobre el tema el 18 de juny a les 11 hores al Casal Torreblanca, o un col·loqui a la Biblioteca Central Gabriel Ferrater el 20 de juny a les 20 hores.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem