El "despilfarro" de la Festa Major arriba al torn de participació del ple

El torn de participació ciutadana previ al ple municipal del mes de juny a Sant Cugat ha comptat amb quatre intervencions

Les molèsties que genera la Festa Major de Sant Cugat a alguns veïns, l'homenatge al doctor Miquel Olivella de La Floresta, l'estat del parc de l'avinguda de Bilbao i la necessitat d'un Pla de Mobilitat per al barri de Can Barata han centrat el torn de participació ciutadana previ al Ple municipal del mes de juny a Sant Cugat.

Una sessió que se celebra aquest dilluns, 20 de juny, a l'Ajuntament de Sant Cugat.

Mireu les imatges del ple.

Les molèsties de la Festa Major

La Sra. Palacios durant la seva intervenció  FOTO: Artur Ribera

La Festa Major de Sant Cugat ha centrat una de les intervencions veïnals al ple municipal. La Sra. Palacios, veïna de la plaça de Barcelona, ha mostrat el seu descontentament amb la Festa Major. D'entrada, ha demanat al consistori si "són conscients que són sis dies de Festa Major amb concerts sense limitació d'horari que impediran el descans del 90% de la ciutadania que treballa perquè el 10% s'ho passi bé".

D'altra banda, ha qualificat de "despilfarro" els 370.000 euros que es destinen a fer "363 activitats, que em sembla excessiu", ha concretat, afegint les molèsties de la "contaminació acústica dels concerts". En aquesta línia ha criticat que "no s'aplica el sentit comú" i ha acusat que "l'Ajuntament incompleix el dret al descans dels veïns".

Davant aquestes acusacions, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha defensat que "no podem compartir totalment el seu punt de vista" i ha aclarit que "excepcionalment, hi ha un decret autoritzant horaris diferents de la resta de l'any, i les limitacions de so també són diferents". Davant les molèsties, Conesa ha apuntat que "no és senzill fer-ho compatible" però ha defensat que "apliquem el sentit comú".

Per la seva banda, Carmela Fortuny, tinenta d'alcalde de Cultura, ha recordat que fa dues setmanes es va mantenir una reunió amb els veïns explicant el decret excepcional. D'altra banda, ha defensat que "no és veritat que no hi hagi limitació d'horaris, ja que res acabarà més tard de les quatre de la matinada", i ha remarcat que "tots els espais tindran limitador acústic".

"Entenem que són sis dies i que hi haurà molèsties, però són sis dies i l'animo a participar, tot i que ja va anunciar que marxava a Eivissa per Festa Major...", ha sentenciat Fortuny.

Homenatge, parcs i mobilitat

El Sr. Clavell durant la seva intervenció  FOTO: Artur Ribera

A banda de la intervenció amb la Festa Major com a protagonista, han estat tres més els veïns que han intervingut al Ple Municipal. Els primers, l'Associació de Veïns i Propietaris de La Floresta per homenatjar una "persona molt estimada al barri", el metge Miquel Olivella.

"L'any 2014 vam fer la petició formal perquè es canviï el nom de la plaça de Pere Planas pel de Miquel Olivella". Un "metge extraordinari", l'han definit "que mereix aquest reconeixement", han aclarit, demanant la situació de la petició.

Cristina Paraira, tinent d'alcalde de Serveis Urbans, ha apuntat que "em consta aquesta petició" assenyalant que "es portarà a la Comissió del Nomenclàtor i també al Consell de Barri".

També a Cristina Paraira s'ha adreçat el Sr. Clavell. "El parc que hi ha a l'avinguda de Bilbao, darrere la xurreria és horrorós", ha apuntat, detallant que sols hi ha una entrada de minusvàlids, no hi ha font d'aigua ni bancs, i les escales canvien de peu, entre altres mancances que ha enumerat. "És un espai mort i mal fet", ha clos.

Paraira li ha contestat que "prenc nota, i anirem a mirar-ho" anunciant que "els bancs ja estan demanats". Una resposta a la qual Conesa ha afegit que "està fet per sobre els túnels, i qualsevol modificació s'ha de demanar autorització".

Finalment, ha intervingut el Sr. Ruiz demanant "a veure si se'n recorden del barri de Can Barata" demanant un Pla de Mobilitat. L'alcaldessa li ha respost dient que "s'han fet actuacions, sí que és veritat que està allunyat del centre" però ha anunciat que "s'estudiaran solucions a les mancances existents".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem