La CUP es converteix en la segona força a l'Ajuntament

La formació aconsegueix un total de 5.561 vots i 4 regidors

Amb 5.561 vots, la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) juntament amb Procés Constituent (PC) s'ha convertit en la segona força a Sant Cugat. La coalició s'ha endut el 15,20% del total dels vots que s'han emès a la ciutat durant les eleccions municipals d'aquest diumenge, 24 de maig. Dels 26 col·legis electorals repartits per tot el municipi, la CUP-PC ha estat la segona força més votada, arribant en el cas de la Floresta a ser la primera. En les darreres eleccions municipals, la CUP, que es presentava només sota les seves sigles, va aconseguir un total de 2.569 vots (7,76%) i va aconseguir dos edils aquell 2011.



"Clarament hi ha un esgotament del model polític i dels 28 anys de govern de CiU a Sant Cugat, i ara hi ha una aposta per les noves maneres de fer política", ha dit Núria Gibert, candidata de la CUP. Gibert, que concorria per primera vegada com a cap de llista de la formació, ha afegit: "Estem molt contents, molt feliços del suport que ha tingut el nostre model de ciutat. Pensàvem que podíem avançar, estem contents que CiU hagi perdut la majoria absoluta. Tot i això, ens desagrada que hagi entrat Ciutadans, però ens dedicarem a combatre les seves idees".



Gibert ha destacat l'increment de les votacions aconseguides a Sant Cugat i en aquesta direcció ha indicat que, a més del vot jove, han aconseguit captar el vot de la gent més adulta pel tàndem entre la CUP i el PC. Amb els resultats a la mà, la cap de llista ha admès que la decisió de no presentar-se a Valldoreix no ha estat cap error, ja que no teníem gent treballant sobre el terreny i no "volíem ser incoherents". La membre de la CUP ha indicat que a les pròximes eleccions sí que presentaran candidatura per optar a l'EMD de Valldoreix. Gibert ha avançat, de cara a futurs pactes, que descarten pactes amb forces que no siguin sobiranistes i que arribaran a acords "amb aquelles que tinguin un projecte de transformació social, els que siguin neoliberals queden fora del nostre horitzó".

Quatre representants de la CUP-PC a l'hemicicle santcugatenc

Simpatitzants de la formació han estat molt pendents del resultat. FOTO: A. Ribera

Dels 25 regidors que ocuparan una cadira durant la pròxima legislatura, quatre provindran de la CUP-PC. A Gibert l'acompanyaran el número dos de la llista, Ignasi Bea, qui repeteix per segona vegada com a número dos de la CUP i com a regidor a l'hemicicle de l'Ajuntament; i Ramon Piqué i Dimitri Defranc, en tercera i quarta posició respectivament, i que s'estrenen en el Ple. Amb aquesta llista la CUP fa història en el quart regidor, ja que Defranc és el primer representant al consisitori nascut fora de l'Estat espanyol.



L'aposta per un codi ètic que inclou limitacions de càrrecs, la no duplicació de mandats, la limitació de sous, juntament amb altres iniciatives com la creació d'espais autogestionats per joves i l'aposta per la masoveria urbana i l'eliminació dels càrrecs de confiança, han estat algunes de les propostes electorals de la formació, les quals han aconseguit mobilitzar el seu electorat i arrossegar-ne de nou, amb un increment de 3.215 vots nous entre el 2011 i el  2015.

Esclat de festa a La Guitza

Imatge de l'exterior de La Guitza. FOTO: M. Sagalés

El Casal Popular La Guitza s'ha convertit en la seu de la CUP-PC, on s'han conegut els resultats definitius de les eleccions municipals d'enguany. L'arribada dels apoderats marcava cap on s'encarrilarien els resultats i l'emoció i l'eufòria s'han anat desfermant a mesura que els resultats els assenyalaven com a la segona força a l'Ajuntament.



Crits de "Dimitri, regidor", s'han anat alternant amb crits de felicitat i d'eufòria i càntics dels simpatitzants i militants que s'han donat cita fins a aquesta seu del carrer del Migdia, per viure en primera persona la nit electoral. A La Guitza també han celebrat els resultats d'Ada Colau al capdavant de Barcelona en Comú.

Consulteu tots els resultats de les eleccions municipals a Sant Cugat.

Passeu el cursor per damunt el gràfic per veure les xifres exactes. Font: TOT Sant Cugat

Copy: Copy: Copy: Copy: | Create infographics

Més informació
 
Comentaris

Destaquem