Els partits tanquen campanya demanant el vot als ciutadans

Els alcaldables reivindiquen el seu model de ciutat abans de les eleccions municipals de Sant Cugat

És dia de reflexió, la campanya electoral ja ha quedat enrere i els partits de Sant Cugat han fet balanç d'aquests 15 dies frenètics d'activitat política i han aprofitat per demanar el vot als ciutadans. Un últim esforç per intentar convèncer al màxim número de santcugatencs possibles que el seu model de ciutat és el millor.

Campanya amb diferents escenaris. Per una banda, l'oposició ha reivindicat al necessitat de trencar amb 28 anys de govern de CiU mentre aquests han tret pit del model de ciutat. El debat envers la independència s'ha viscut amb intensitat també durant la campanya, amb denúncies a la Junta Electoral i recollida de signatures per retirar l'estelada de l'estació.

CiU, l'aposta per la continuïtat

Conesa amb la resta de candidats de la seva llista. FOTO: Àgata Guinó

Convergència i Unió es presenta a les eleccions municipals amb la convicció de la feina ben feta i amb el model de Sant Cugat per bandera. La campanya electoral ha servit per recordar la tasca feta i deixar clar que la seva és una aposta continuista.

"Tenim una ciutat millor que altres ciutats de l'entorn, treballem millor. Reivindiquem aquest model de ciutat. Volem una ciutat segura, integradora i no excloem a ningú", afirma la candidata de CiU i alcaldessa els darrers quatre anys, Mercè Conesa.

El PP, la lluita contra l'estelada

El PP ha tancat la campanya amb un sopar privat a La Bolera. FOTO: Lali Puig

Crear una regidoria de família i lluitar perquè l'Ajuntament "no estigui al servei de la independència", són dues de les principals propostes del PP de cara a les eleccions municipals. En aquest sentit, l'alcaldable dels populars, Jorge Carrerras, ha contestat a una pregunta del TOT, que encara queCiU i els partits sobiranistes tinguin majoria al ple, no estan legitimitats per fer polítiques a favor de la independència perquè l'Ajuntament no és el lloc per fer-les". Els populars han celebrat un acte privat de final de campanya aquest divendres 22 de maig.

PSC, la reivindicació dels valors socialistes

L'acte central del PSC, al Celler Cooperatiu, amb el primer secretari, Miquel Iceta. FOTO: Artur Ribera

El PSC ha reivindicat amb orgull els valors socialistes de democràcia i justícia social durant la campanya electoral i s'ha presentat com l'alternativa a Sant Cugat per trencar amb les desigualtats socials. L'alcaldable del PSC, Pere Soler, demana el vot als santcugatencs: “Que pensin en clau local, que el Pere Soler i el seu equip es presenten per defensar els interessos de la ciutat, per no abaixar el cap davant de cap administració".

"Seguirem treballant cos a cos, dia a dia, carrer a carrer, barri a barri... i potenciant sobretot aspectes de participació, defensant que s'han d'eradicar les desigualtats socials i, el més important, crear les condicions perquè l'ocupació que estem creant a la nostra ciutat sigui per la gent de Sant Cugat", afegeix Soler.

ICV-EUiA, l'alternativa d'esquerres

Militants d'ICV s'han trobat a un bar de la plaça Augusta per tancar la campanya electoral. FOTO: Lali Puig

Els ecosocilaistes no acostumen a fer acte final de campanya, però sí que queden tots plegats per pendre alguna cosa i celebrar el final de la campanya electoral. Tot i això, sí que durant la campanya la candidatura de Roser Casamitjana ha anat presentant les seves propostes, algunes de les quals passen per evitar la marxa de joves de la ciutat i per la igualtat de gènere. 

Entre les propostes del programa d'ICV-EUiA destaca la de modificar el planejament recent per revitalitzar els nous barris, incorporant mesures que els facin més vius i habitables. També fa força propostes en l'àmbitmediambiental, un total de 14. Una de les més destacades és obrir el debat perremunicipalitzar la gestió de l'aigua.

CUP-PC, la revolució de Sant Cugat

David Fernández va omplir la plaça de Barcelona en l'acte més multitudinari de les municipals. FOTO: Artur Ribera

CUP-PC ha estat la formació que més gent ha aplegat en els seus actes, arribant a combregar més de 500 persones a la plaça de Barcelona en una de les seves trobades. La formació ha criticat durant la campanya la "ciutat hipòcrita" que ven CiU i que "no és capaç d'acabar amb les injustícies socials", apunta l'alcaldable, Núria Gibert. El seu lema és clar: Revolucionem Sant Cugat.

L'objectiu de CUP-PC és acabar amb la majoria absoluta de CiU i fer créixer "la veu de l'esquerra trencadora i rupturista a Sant Cugat". "No volem representar ningú, ens hem d'unir", reivindica Gibert, que posa com a referents la vaga de La Canadenca, la lluita pel sufragi femení o Rosa Paks.

ERC-MES, l'alternativa a CiU

Ingla, Salvadó, Comín i Villaseñor durant l'acte de presentació. FOTO: Artur Ribera

Esquerra Republicana, que es presenta a les eleccions amb els exsocialistes sobiranistes de MES, ha centrat els seus esforços en erigir-se en l'alternativa al govern de CiU a Sant Cugat.  La formació ha combinat el discurs social amb el discurs sobiranista durant la campanya electoral.

"El primer que faríem [si obtenim l'alcaldia] és retirar la bandera espanyola de l'Ajuntament", assegurat l'alcaldable, Mireia Ingla, que ha defensat els papers dels consistoris en el procés sobiranista: "Volem ajuntaments valents i compromesos".

Ciutadans, la regeneració i la unitat

Els regidors de Ciutadans amb les signatures recollides FOTO: Cedida

La campanya de Ciutadans a Sant Cugat ha comptat amb pocs actes basats fonamentalment en la seva aposta per la regeneració política i el la lluita contra el procés independentista. "Estem aquí per canviar les coses, per coherència, perquè portem 9 anys amb el mateix projecte amb el que vam néixer”, destaca el candidat, Aldo Ciprián, que aixeca la bandera de la regeneració: "Hem de ser exemple dels nostres ciutadans".

"Nosaltres venim de la societat civil i pretenem aportar solucions tangibles per a la gent", afegeix Ciprián. Entre d'altres Ciutadans ha presentat durant la campanya electoral una instància a l'Ajuntament amb mil signatures contra l'estelada.

UASC, el municipalisme de Sant Cugat

La UASC s'ha acostat als diferents barris de Sant Cugat per exposar el seu programa. FOTO: Artur Ribera

Un Altre Sant Cugat (UASC) s'ha acostat durant la campanya electoral als barris de Sant Cugat per explicar els seus projectes. La plataforma ciutadana es presenta com una candidatura de servei als santcugatencs, tal com explica el seu cap de llista, Jaume Massanés: "Som gent que no venim de la política clàssica i som 100% municipalistes, no dependen de cap direcció superior"

Des de la UASC recorden que els darrers quatre anys han anat fent feina per tot Sant Cugat tot i no tenir representació al ple municipal i refermen el seu compromís a treballar per la ciutat. "Demanem a la gent que no voti per les promeses ni campanyes de màrqueting, sinó per la gent que ha demostrat que treballa per Sant Cugat" afirma Massanés.

SI, la bandera independentista

L'acte ha estat al Celler Modernista. FOTO: Artur Ribera

Pagar l'IRPF dels treballadors municipals i l'IVA a l'Agencia Triutària Catalana és el principal compromís de l'alcaldable de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Maria Rosa Comellas, que ha centrat la seva campanya en presentar-se com l'opció "clarament independentista".

"El consistori li convé aire fresc. Dotarem de professionals els serveis bàsics de la ciutat a més de reduir els càrrecs de confiança", afirma l'alcaldable per Solidaritat.

VOX-FyV, els valors tradicionals

La recuperació dels valors tradicionals ha ocupat bona part de la campanya de VOX-Família i Vida a Sant Cugat. Una candidatura que es presenta com l'alternativa al PP per aquells votants que se sentint "traïts" per la formació popular.

"Estem en una gran crisi, i la més important és la de principis i esperança", lamenta Garriga, que recalca les seves prioritats: "El més important són les famílies i les persones, que estan sent abandonades per les institucions". La defensa del dret a la vida és l'eix principal de la candidatura.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem