La CUP-PC vol que es trenqui l'acord de govern amb el PSC si donen suport al 155

El grup municipal demana "un desmarcament públic per part del PSC de Sant Cugat de la política instal·lada en el si de la seva federació"

El grup municipal de la CUP-PC insta l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, a trencar el pacte de Govern amb el PSC. Ho ha fet remetent-li una carta aquest divendres, 20 d'octubre, davant les últimes declaracions del PSOE en què mostren la voluntat de donar suport a l'aplicació de l'article 155.

En la carta, la CUP-PC també fa referència a la voluntat socialista que "l'estat assumeixi el control dels mitjans públics i dels Mossos, i que convoqui eleccions". Un fet que, com apunten, significa "acabar amb l'autogovern català".

És per això, que la formació afirma que "una ciutat amb una majoria republicana i demòcrata com Sant Cugat del Vallès no pot continuar en mans d'aquells que ataquen els drets fonamentals i col·lectius del poble català", i exigeix a l'alcaldessa "un desmarcament públic per part del PSC de Sant Cugat de la política instal·lada en el si de la seva federació".

En cas que no es doni, exigeixen que "el PDeCAT doni per acabat l'acord de govern". En aquest sentit, afirmen que "és impossible mantenir aquest acord, quan l'aplicació de la intervenció de facto de les nostres institucions demanarà que els ajuntaments ens posicionem i prenguem partit en defensa de la democràcia".

"S'ha de posar fi a la hipocresia, que els representants de partits no assumeixin el que fan els seus partits, és incomprensible per a nosaltres i per al conjunt de la població", afegeixen, recordant que, mentrestant, la CUP-PC no participarà en cap acte en defensa de les llibertats on també hi sigui el PSC, "ja que entenem que són part inqüestionable del problema", diuen.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem