La CUP-PC vol una denúncia pública del transfuguisme polític

Un dels quatre regidors que tenia la CUP-PC a inici de mandat va deixar el grup municipal i s'ha mantingut com a regidor no adscrit

La CUP-PC proposarà a l'Ajuntament de Sant Cugat que faci una denúncia pública del transfuguisme polític per eradicar aquesta pràctica, que succeix quan un regidor deixa el seu grup municipal però continua com a regidor no adscrit o canvia de partit.

Segons els anticapitalistes, "el transfuguisme polític suposa una deslleialtat tant cap a les forces polítiques com cap als i les votants" i reclamen el compromís dels partits polítics de Sant Cugat per acabar amb aquesta pràctica. En aquest sentit, insten als grup a no arribar a acords amb regidors que hagin practicat el transfuguisme.

Els cupaires recorden que en els últims mandats s'han produït alguns casos de transfuguisme a Sant Cugat, un dels quals va afectar el grup municipal del la CUP-PC durant aquest mandat, quan el regidor Dimitri Defranc va deixar el partit (Procés Constituent) però s'ha mantingut al Ple municipal com a regidor no adscrit. En l'anterior mandat, va ser un regidor del PP, Bruno de Salvador, qui va abandonar el grup municipal i va continuar com a regidor no adscrit.

Per aquests motius, la CUP-PC proposarà al ple municipal de gener que condemni públicament l'acció de transfuguisme que s'ha produït a l’Ajuntament de Sant Cugat i es comprometi a desincentivar el transfuguisme polític mitjançant l'adopció de mesures dissuasives.

Així mateix, la formació independentista vol que tots els grups municipals reiterin el seu compromís amb el Pacte antitransfuguisme. Finalment, la CUP-PC proposa que tant l'Ajuntament com el Parlament prenguin mesures per regular la figura dels regidors no adscrits.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem