El grup municipal de la CUP-PC presentarà una moció de suport al raper Valtonyc

Josep Miquel Arena Beltrán va ser condemnat el 20 de febrer per "enaltiment del terrorisme i humiliació de les víctimes", "calúmnies i injúries greus a la Corona" i "amenaces"

La CUP-PC de Sant Cugat del Vallès presentarà una moció al ple municipal del pròxim mes de març en què donarà suport al cantant de rap mallorquí Josep Miquel Arena Beltrán, conegut com a Valtonyc, que va ser condemnat el passat dimarts 20 de febrer a tres anys i sis mesos de presó pel Tribunal Suprem espanyol. La sentència va ser imposada pels delictes d'"enaltiment del terrorisme i humiliació de les víctimes", "calúmnies i injúries greus a la Corona" i "amenaces" que s'extreuen de les lletres de les seves cançons.

El grup municipal també vol denunciar l'actuació de l'Audiència Nacional espanyola sobre un altre raper, el lleidatà Pablo Hassel, d'"enaltiment del terrorisme", "injúries a la corona" i "injúries a les institucions de l'Estat", així com la retirada de l'obra Presos Políticos en la España Contemporánea, a l'exposició ARCO de Madrid.

La moció, utilitzant aquests i altres exemples d'actuació judicial, vol destacar que "la persecució de la llibertat d’expressió a Espanya s’ha mogut en uns estàndards preocupants des de fa ja temps, però està arribant a cotes inaudites", segons explica la mateixa formació en un comunicat. Així, proposa "instar el Govern de l’Estat i les Corts espanyoles a impulsar els canvis legislatius necessaris per a la derogació de la Llei de Seguretat Ciutadana i la reforma del Codi Penal", a més de transmetre el suport del plenari a la llibertat d'expressió de la ciutadania.

El pròxim ple municipal es durà a terme el dia 19 de març.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem