La CUP proposa fer "polítiques socials proactives" i universalitzar el catàleg de serveis

Els cupaires han presentat les seves prioritats en matèria de polítiques socials

La CUP ha presentat les seves propostes en matèria de polítiques socials. Unes polítiques que, segons Núria Gibert, alcaldable de la formació, "han de ser, no només pal·liatives, sinó proactives. Això vol dir enteses com a drets socials". Per això, els cupaires plantegen com a "imprescindible" el fet de fer conèixer el catàleg de serveis a tota la ciutadania: "És important que no t'hagis d'apropar als Serveis Socials quan tens una problemàtica concreta, sinó que tinguis accés d'una forma fàcil a aquest catàleg. Així universalitzes i dignifiques aquestes problemàtiques i les seves possibles solucions", ha explicat Gibert. A més, la CUP considera que cal "afegir interseccionalitat per no tenir una finestreta relacionada amb joventut, una altra relacionada amb la precarietat i una altra per la qüestió relacionada amb l'origen".

Les 4 principals propostes

  • Universalitzar el catàleg de serveis: "Que la gent sàpiga quins serveis públics i socials existeixen."
  • Tarifació social en serveis bàsics: "Especialment amb les escoles bressol, perquè entenem que és una problemàtica molt important. Són molt cares en relació a les rendes de la gent i, per tant, s'han de tarifar i s'han de tarifar bé. A més de fer més escoles bressol públiques."
  • L'Hospital: "Sabem que no és competència nostra, però volem collar per tenir l'hospital, tant desitjat a Sant Cugat. Les urgències pediàtriques les 24 h i la segona residència de la gent gran."
  • Renda d'emancipació juvenil: "Té a veure amb poder ajudar a tots aquells joves a independitzar-se, amb una renda pública, que acompanyi aquests primers passos mentre no tenim un Parc Públic suficient per donar sortida a la demanda que tenim d'habitatge."

Més informació
 
Comentaris

Destaquem