La CUP veu el govern municipal de Sant Cugat com "un pollastre sense cap"

La formació independentista es veu "molt capaç" de governar a Sant Cugat en dos anys

La CUP-PC, actualment segona força política a l'Ajuntament de Sant Cugat, aspira a governar la ciutat d'aquí a dos anys, una situació que veuen "plenament factible". "Ens sentim molt capaços per tenir un projecte de governabilitat per Sant Cugat", va assegurar la portaveu cupaire, Núria Gibert, durant un balanç dels dos anys mandat.

La formació anticapitalista veu el govern del PDECat-Demòcrates i PSC com "un pollastres sense cap que no té rumb" i Gibert va mostrar la seva "estupefacció pels equilibris aritmètics". "Esperem que Convergència (actualment PDECat) quedi en un espai residual, espero un càstig important", va afirmar la portaveu del grup municipal de CUP-PC.

"El nostre model és contraposat al de Convergència", va destacar Gibert, que va acusar el govern municipal de ser "incapaç de fer front al nivell d'exclusió de Sant Cugat". "Em va fredat quan ens ve gent i ens diu que ha de marxar de Sant Cugat. Hauria de ser la primera prioritat", va afegir en referència a l'elevat preu de l'habitatge a la ciutat.

El regidor cupaire Ignasi Bea va destacar que la CUP ha "demostrat amb fets" la seva aposta per la transformació política i empoderament veïnal, posant com a exemple el Consell de Barri de la Floresta, presidit fins ara per Ramon Piqué. També va fer un balanç positiu el portaveu de Procés Constituent (PC), Antonio Ontañon, que s'han vist com una "eina útil de transformador social".

Finalment, els cupaires també van destacar que en aquest mandat i amb la pèrdua de la majoria absoluta de Convergència "s'ha posat fre a l'opacitat després de 28 anys": "Per primera vegada s'ha fet una comissió informativa especial i s'han demanat auditories".

Balanç positu "malgrat tot"

Núria Gibert també va fer un balanç positiu de la CUP-PC com a principal força de l'oposició: "Malgrat tot, arribem molt forts". En aquest sentit, va recordar un dels moments més delicats pel grup municipal, com va ser l'expulsió del regidor Dimitri Defranc, que ha mantingut la seva acta i segueix com a regidor no adscrit.

"Cap formació està exempta d'aquestes situacions. És una traïció i ha de tornar l'acta immedietament", va insistir Gibert, que també va valorar la funció de Defranc en el ple: "És un membre més de Convergència".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem