Ramon Piqué (CUP-PC) deixa l'acta de regidor a Sant Cugat

Lourdes Llorente el substituirà com a càrrec electe al consistori

Ramon Piqué (CUP-PC) ha anunciat la seva dimissió com a regidor a l'Ajuntament de Sant Cugat. Ho ha dit públicament durant la celebració del Consell de Barri de la Floresta, el qual presideix des del 2015, aquest dimarts, 30 de maig.

Lourdes Llorente serà la persona que el substituirà en el càrrec com a regidora de l'Ajuntament. Advocada en actiu i militant de la CUP Sant Cugat, fou presidenta de la Coordinadora d'Entitats Esportives i del Club Karate de Sant Cugat i anava com a número 10 a la llista de la CUP-PC als últims comicis.

La CUP Sant Cugat ha anunciat en un comunicat que pròximament es farà una roda de premsa per passar el relleu a Llorente, visibilitzant-ho amb la signatura del Codi Ètic de la CUP. Igualment, la formació ha agraït a Ramon Piqué la feina feta.

Ramon Piqué, resident a la Floresta, era el número quatre de les llistes de la CUP-PC en les eleccions municipals del 2015 i va ser la persona escollida pel govern santcugatenc per presidir el Consell de Barri de la Floresta.

Els motius

Segons ha detallat el mateix Piqué, el motiu de la renúncia és personal i respon principalment a una falta de temps per desenvolupar totes les seves tasques. "A banda de la meva feina com a regidor i de president de Consell de Barri, tinc la meva feina normal a la universitat i tot em treu moltes hores. La presidència del Consell requereix molt temps", ha reconegut.

Piqué ha explicat que aquests dos anys de política institucional han estat "una experiència" i "un aprenentatge", tot i destacar que potser no és el lloc on se senti més còmode: "A l'Ajuntament es veu clarament perfil de persones que encaixen en una manera de fer política institucional i d'altra que no tant. Jo crec que no encaixo gaire, no sempre he sapigut moure'm com volia".

Una qüestió que també li ha generat "fatiga" és la "lentitud" administrativa de l'Ajuntament de Sant Cugat en la resolució de qüestions relacionades amb la Floresta. Com a exemple, la remodelació de la baixada de Can Llobet, una prioritat des de l'inici del Consell de Barri el 2015 i que tot just ara s'està enllestint el projecte.

D'aquesta manera s'acomiada Ramon Piqué de la política institucional. Val la pena destacar que Piqué està destinant tot el seu salari com a regidor a fins socials. Un dels projectes que ha finançat a través del seu sou com a polític, i decidit a través del Consell de Barri, és un servei de transport per nens d'una escola rural de Nicaragua.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem