La CUP vol fer un estudi detallat del servei de la gestió d'aigua de Sorea

Sant Cugat està estudiant la possibilitat de remunicipalitzar la gestió de l'abastiment d'aigua

La CUP-PC proposarà al ple municipal fer una intervenció tècnica externa del servei d’abastament d’aigua a Sant Cugat, que està gestionat per l'empresa privada Sorea. La concessió a Sorea s'acaba el 2019 i des de la formació anticapitalista reclamen fer un estudi detallat de totes les xifres del servei per tal de poder decidir, amb més informació, si la remunicipalització de la gestió de l'aigua és una bona opció.

Els cupaires recorden que el Ple municipal de juny del 2015 va aprovar una moció on es proposava constituir una taula per l’estudi de la municipalització del servei d’abastament d’aigua a Sant Cugat. "Des de l’aprovació de la proposta només s’han fet dues reunions de la taula per l’estudi de la municipalització de l’aigua", lamenta la CUP-PC.

 

És per això que ara sol·liciten fer una auditoria externa a Sorea que permeti conèixer quines són les instal·lacions, el nombre de persones que hi ha actualment treballant a Sorea i les seves condicions laborals, el nombre  d’inversions i la naturalesa de les noves infraestructures... "És imprescindible tenir un informe detallat sobre la gestió del servei ( les despeses, l’eficàcia i l’eficiència del servei de l’aigua) que valori quins han estat els costos i els beneficis d’aquest d’una forma objectiva, objectivable i externa", afegeix la CUP en un comunicat.

A més, el partit independentista emfatitza que "en altres municipis on s’han realitzat auditories externes a les empreses licitades per a l’abastament d’aigua, han detectat irregularitats en el manteniment, l’estat d’amortització de les
inversions i els compliments contractuals que no havien suscitat cap dubte en anteriors avaluacions ordinàries".

Amb tota aquesta informació sobre la gestió de l'aigua a Sant Cugat, la CUP vol que els ciutadans disposin de tota la informació objectiva i necessària per tal de poder decidir amb més fonaments per quin tipus de gestió de l'aigua (públic, privat, mixte) es decanta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem