La moció de PP i PSC per millorar la policia local de Sant Cugat fructifica

Volen un augment de la plantilla de la Policia Local a Sant Cugat

El PP i PSC de Sant Cugat han presentat una moció per debatre sobre diferents aspectes de la policia local en el Ple Municipal d'aquest 18 de juny. El primer objectiu era ampliar el cos de la policia fins a 120 agents, així com crear una convocatòria extraordinària durant el 2018 per cobrir les baixes que es puguin produir entre aquest any i l'any vinent. La moció també proposava reforçar el torn de nit i el torn de cap de setmana, atorgant-els-hi més efectius. A més, també presentava la voluntat de renovar els vehicles de la policia local de Sant Cugat.

El PDeCAT havia presentat diferents esmenes a la moció inicial, per tal d'aprovar-la, però amb alguns canvis en diferents atesos. Després del debat, la força política ha retirat totes les esmenes, excepte la darrere, que tenia per objectiu seguir implementant el Pla Sant Cugat Seguretat i Convivència 2017 - 2020. Els grups del consistori han demanat votar la moció punt a punt, per separat. Amb tot, la moció s'ha aprovat amb l'esmena. 

El regidor del PP, Álvaro Benejam, ha començat el debat: "Presentem aquesta moció per millorar les condicions de treball i les eines per a realitzar les seves tasques per als agents de la policia local", ha explicat. D'altra banda ha afegit que "és necessari que creixi el cos". "L'Ajuntament ha d'estar preparat per a les baixes que es produeixin durant el 2018 i el 2019 per la jubilació anticipada dels agents als 59 anys", ha afegit el regidor popular. "És bàsic que des de l'Ajuntament es faciliti la tasca de la policia local dotant el cos de les millors eines possibles", ha dit també Benejam. El portaveu del PSC de Sant Cugat, Pere Soler, també ha argumentat la presentació d'aquesta moció: "Des de l'esquerra també s'han de fer propostes de seguretat. Aquest Pla (l'actual) no és el que nosaltres volem per a la ciutat. Creiem que s'ha de descentralitzar la seguretat. Volem promoure que la policia no tingui mancances en els seus recursos, els seus vehicles, els seus materials, etc", ha explicat Soler. "Creiem que s'hauria d'ampliar el nombre d'agents del cos", ha afegit.

Cristina Paraira, del PDeCAT ha argumentat que es tracten temes (com els de material i recursos) en els que el Govern ja hi destina esforços. A més, ha explicat que la força política no està d'acord amb alguns dels atesos, com per exemple el que parla de formació. "Ja en fem molta", ha explicat Peraire. De totes maneres, ha explicat que recullen la moció i l'estudien per tal de millorar en determinats aspectes del cos policial. També hi ha volgut dir la seva ICV-EUiA, a través de  la regidora Roser Casamitjana: "Estem a favor de les millores de la policia local de Sant Cugat, però això és una tasca que cal treballar amb el sindicat policial i amb l'equip de Govern" ha argumentat Roser Casamitjana. Ferran Villaseñor d'ERC-MES ha demanat que el segon acord es votes per separat. "No podem donar suport a tota la moció, però si al darrer (El de crear un Pla Director per a la Policia Local)", ha explicat. La CUP-PC també hi ha volgut dir la seva. Lourdes Llorente, regidora del grup municipal ha explicat que "Coincidim amb alguns punts de la moció, però no estem d'acord amb d'altres".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem