La modificació urbanística a la Masia Rosàs genera malestar al Ple, ajornant la votació

El punt s'ha retirat de l'ordre del dia i s'ha emplaçat a una nova Comissió informativa i un ple extraordinari per a la seva aprovació

El Ple municipal de Sant Cugat del Vallès ha aturat l'aprovació inicial aquest 15 d'abril d'una operació urbanística en diferents àmbits de La Floresta i Valldoreix amb l'objectiu d'integrar i connectar parcs urbans del municipi amb Collserola, així com potenciar la centralitat de Valldoreix al voltant de la plaça de Can Cadena. Un punt que s'ha retirat de l'ordre del dia emplaçant a una comissió informativa per tractar el tema i un posterior ple extraordinari per a l'aprovació de la modificació. El motiu ha estat el desacord de les formacions de l'oposició amb la proposta feta per l'equip de govern, així com la denúncia de manca d'informació sobre el procediment.

La modificació urbanística preveu, entre altres aspectes, l'expropiació de diferents zones verdes de propietat privada del voltant de la masia de Can Rosàs, així com la instal·lació d'activitat hotelera en aquesta masia. Una operació, com ha apuntat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Joan Puigdomènech, que està "en mans judicials amb l'objectiu d'evitar un greu cost per a l'economia municipal".

Més info: No hi haurà ni nova via ni benzinera a la carretera de Vallvidrera

El propietari de la Masia Rosàs, de diverses zones verdes de Valldoreix i La Floresta i de part del bosc de Collserola, Josep Rosàs, desmentia recentment "categòricament" que hi hagi cap acord relacionat amb les zones verdes de l'entorn de la riera de Saladrigues i que s'hagi demanat la instal·lació d'activitat hotelera a la Masia Rosàs.

Més info: El propietari de la Masia Rosàs portarà als jutjats el pla urbanístic de l'Ajuntament

Precisament per aquest punt l'oposició ha demanat majoritàriament retirar aquest punt de l'ordre del dia, per "manca d'informació", o han anunciat la seva voluntat d'abstenir-se o votar-hi en contra si es procedia a la votació.

Álvaro Benejam (PP) destacava la "manca d'acord amb els propietaris", reclamant a l'equip de govern que "deixin de mentir a l'oposició, almenys fins que les urnes els treguin del govern", protagonitzant en aquest punt una picabaralla amb l'alcaldessa de la ciutat, Carmela Fortuny, enumerant diferents casos d'urbanisme amb els quals els populars no estan d'acord amb el govern.

Més info: Tensió al ple municipal entre l'alcaldessa, Carmela Fortuny, i Álvaro Benejam (PP)

Per part del PSC, Pere Soler ha apuntat que "no ens assembla que sigui la millor operació", lamentant que es porti al ple "un aiguabarreig" i que no es disposi "de tota la informació". També Roser Casamitjana (ICV-EUiA) ha lamentat la manca de coneixement d'aquestes converses amb la propietat de la masia. "No entenem que la connexió d'espais verds impliqui la masia Can Rosàs, i la construcció d'un hotel", afegint que "calia haver obert una negociació prèvia amb la propietat de la qual tots haguéssim tingut coneixement". De la mateixa manera, ha demanat "per què no s'ha discutit el projecte amb l'EMD de Valldoreix, tenint en compte que el terreny, bona part, li pertany".

Ferran Villaseñor (ERC-MES) ha demanat la retirada de la proposta. "Aquest punt és molt important i no el podem despatxar en deu minutets sense tenir tota la informació", ha reclamat, subratllant que "la informació que hem tingut no ha estat adequada". Per la seva banda, Múnia Fernández-Jordán ha anunciat el vot contrari de Ciutadans, ja que "entenem que en urbanisme se'ns pren el pèl", destacant que "no entenem com es pot presentar això en aquests moments i d'aquesta manera. Denunciem un cop més l'urbanisme a mida d'aquest ajuntament, tot i que aquest cop no sabem a mida de qui".

Núria Gibert (CUP-PC) anunciava el vot contrari si no es retirava la proposta. "Estem parlant de molts diners, que poden afectar-nos a tots. Ens veiem obligats a votar que no per la gestió que l'ha precedit", apuntava, destacant que "fa 8 anys que s'hagués pogut arribar a un acord", afegint que "era necessari l'acord amb la propietat privada, per negociar", per evitar que el tema s'alenteixi als tribunals.

Carmela Fortuny, alcaldessa de Sant Cugat, ha destacat que "és un tema transcendental per a la ciutat", i ha retirat el punt de l'ordre del dia emplaçant a una comissió extraordinària i un posterior ple extraordinari abans del mes de maig per tractar el punt.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem