La normativa dels animals, Torre Negra i la Floresta, al ple municipal

A les 20 hores, torn de participació obert als ciutadans

Sant Cugat celebra el seu ple municipal aquest dilluns, dia 20 de febrer, a partir de les quatre de la tarda a l'ajuntament. A les 20 hores hi haurà el torn de participació, obert a tots els ciutadans que vulguin exposar públicament i davant dels representants polítics les seves demandes o preocupacions.

Un ple llarg, amb una trentena de punts damunt la taula, i entre els quals destaca la proposta d'aprovació de l'Ordenança municipal sobre la protecció i la tinença responsable d’animals, presentada la setmana passada amb l'objectiu d'afavorir la convivència entre animals i persones.

El serial de Torre Negra, amb l'amenaça que s'hi construeixin pisos, tornarà a tractar-se en sessió plenària. Després que la justícia tombés els instruments urbanístics impulsats per l'Ajuntament per protegir l'entorn, el Consistori engega novament la maquinària i presenta en aquest ple la proposta d’inici de tramitació ambiental i urbanística de l’avanç de la Modificació puntual del Pla General Metropolità a l’àmbit de la Torre Negra.

El barri de la Floresta serà també protagonista. Primer, amb l'aprovació inicial de la Modificació puntual del Pla General Metropolità a l’entorn de les cases dels mestres, que ha de permetre continuar amb el projecte de masoveria urbana després de mesos de retards. D'altra banda, ERC-MES, ICV-EUiA i CUP-PC presenten una moció per al tancament dels baixos de l’edifici del Centre Social i Sanitari de la Floresta i l’habilitació de l’espai per al trasllat del Casal de Joves de la Floresta.

Les propostes dels polítics

La xacra del masclisme és una de les qüestions que es tractaran durant el ple, amb una moció de CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA per un Sant Cugat lliure de violència masclista. En aquest context, ICV-EUiA demana fer uns pressupostos municipals amb perspectiva de gènere.Vinculat amb drets, el regidor no adscrit Dimitri Defranc presenta una proposta, en col·laboració amb la Federació d’Associacions d’Immigrants del Vallès, per a la protecció de les persones en situació de vulnerabilitat.

Una vegada més, com ja va sent habitual, el procés sobiranista català es debatrà a Sant Cugat, amb una moció conjunta dels grups municipals de Convergència, ERC-MES i ICV-EUiA d’adhesió al Pacte Nacional pel Referèndum.

L'entrada a la zona 1 del transport metropolità sortirà també a escena. I és que abans que el govern municipal anunciés la seva intenció d'integrar-se en aquesta zona tarifària, el Partit Popular va presentar una moció en aquest sentit pel ple municipal d'aquest dilluns.

La millora de les àrees de jocs infantils mitjançant la introducció de sòl de cautxú és una de les propostes que aprovarà el Ple, ja que totes les formacions polítics estan d'acord amb aquesta iniciativa de Ciutadans.

Per la seva banda, C's demana la destitució del president de la Federació de Municipis de Catalunya, Xavier Amor, que està sent investigat per la justícia.  Finalment, Esquerra Republicana exigeix al govern espanyol el pagament immediat de les beques als i les estudiants de Catalunya.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem