La santcugatenca Clara Ponsatí demana declarar des de Bèlgica

Una opció que demanen el president i els consellers que es troben a Brussel·les

La santcugatenca Clara Ponsatí, consellera d'Ensenyament, demana declarar des de Bèlgica. Una opció que demanen els quatre consellers que són en aquest país amb el president Puigdemont, segons afirma ACN que han explicat fons pròximes al Govern destituït pel govern espanyol.

La santcugatenca i la resta de consellers desplaçats a Brussel·les segueixen així les passes de Puigdemont. L'advocat belga del president, Paul Bekaert, ha explicat a Associated Press que ha demanat que pugui ser interrogat des de Bèlgica i ha defensat que hi ha disposicions legals que ho fan possible.

L'Audiència Nacional ha citat el president i els consellers a declarar aquest dijous i divendres, en admetre la querella de la Fiscalia General de l'Estat que els acusa dels delictes de rebel·lió, sedició i malversació de fons públics.

Aquests dimarts, 31 d'octubre, set consellers destituïts pel 155 van acompanyar Puigdemont en la roda de premsa des de Brussel·les: Joaquim Forn, Dolors Bassa, Lluís Puig, Clara Ponsatí, Antoni Comín, Meritxell Borràs i Meritxell Serret. De matinada però, almenys Forn i Bassa han arribat a l'aeroport del Prat, on han estat increpats per un grup de persones amb banderes espanyoles.

Pel que fa als consellers que des d'un primer moment s'han quedat a Catalunya, el vicepresident Oriol Junqueras ha confirmat que anirà aquest dijous a l'Audiència Nacional, i també hi declararan almenys Raül Romeva, Carles Mundó i Josep Rull.

Al llarg d'aquest matí han anat rebent les notificacions judicials, només 24 hores abans de la cita. Un fet que, l'advocat català de Puigdemont i de set dels consellers, Jaume Alonso-Cuevillas, ha qualificat "d'atropellament dels drets fonamentals", tot assegurant que en els seus 33 anys d'advocat "mai havia vist citacions pel següent dia hàbil".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem