Les famílies de La Mirada demanen la construcció de l’escola a l’audiència pública del Ple

Les famílies també han denunciat la situació actual dels infants a l'escola, on no disposen de biblioteca, gimnàs o menjador, entre altres

Les famílies de l'Escola La Mirada han acudit al ple de novembre, aquest dilluns 20, per reclamar a l'alcalde que comenci les obres de la Mirada, després que els tribunals hagin aixecat les mesures cautelars que impedien la tala d'arbres i, per tant, el començament dels treballs de construcció de l'escola. A mñes,  han denunciat les condicions amb què els alumnes porten fent classe des del 2016: en mòduls prefabricats i sense disposar de biblioteca, gimnàs, sala d'informàtica o menjador, entre altres.

Més info: S'aixequen les mesures cautelars que impedien començar a construir la Mirada

Les famílies de La Mirada volen fets per part de l'Ajuntament

Josep De La Fuente, membre de l'AFA de La Mirada, assegura que tot i tenir el suport de la Generalitat i l'Ajuntament encara miren el futur "amb cautela" esperant fets contrastables per part del govern municipal. Així doncs, davant l'audiència pública del ple, l'AFA ha exigit de manera "clara i pública" tres punts a complir per part de l'Ajuntament; comprovar la ubicació dels mòduls prefabricats de cara al curs 2024-25, ja que encara no hi ha cap pla d'ampliació que s'adeqüi al nombre d'infants que té actualment l'escola, trobar una solució a la manca de cuina pròpia i exigeixen que es reprengui de forma immediata les obres de l'escola, "ara que les mesures cautelars han estat aixecades".

El suport dels partits amb la construcció de l'Escola

L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha assegurat que porten treballant amb aquesta problemàtica "des del primer dia de govern". Pel que fa als mòduls, des del govern han demanat una reunió amb la consellera d'Educació per tractar el tema. D'altra banda, ha explicat que han trobat dos locals "preparats" per habilitar una cuina. Finalment, pel que fa a l'aixecament de les mesures cautelars per construir l'escola, ha assegurat que dimarts 21 de novembre tenen un monogràfic amb tot l'equip de govern on es tractarà el tema.

Tots els partits han volgut donar suport a la situació d'emergència que viu La Mirada des de fa anys. Per part d'ERC, Bernat Picornell portaveu i tinent d'alcaldia, ha remarcat que la necessitat de tenir un edifici definitiu "com més aviat millor", però també ha volgut posar al centre la situació actual dels infants: "Han de tenir les mateixes possibilitats i condicions que qualsevol altre infant de Sant Cugat".

Elena Vila, regidora portaveu del PSC, ha parlat en la mateixa línia que ERC: "Ara més que mai cal prioritzar aquesta escola i no només aquesta construcció. Vetllarem "pel mentrestant" perquè puguin gaudir de les mateixes condicions que qualsevol escola pública".

Per la seva banda, Álvaro Benejam, regidor portaveu del PP ha demanat "sense més dilació" que es dugui endavant la construcció de l'escola: "Ja no tenim cap barrera que impedeixi tirar endavant, ja tenim la solució al problema principal".

El regidor de la CUP, Marco Simarro, ha lamentat la falta de comunicació entre els partits i amb l'escola, i ha estat d'acord amb els altres partits en reprendre "de forma immediata" les obres de l'escola.

Per part de VOX, Marcos Rodríguez, també ha lamentat la situació dels mòduls prefabricats on els alumnes continuen fent classe i ha demanat la immediata reactivació de les obres de l'escola. De la mateixa manera, Ramon Gutiérrez, d'En Comú Podem, ha donat suport a la reivindicació a l'AFA de La Mirada: "És el moment de reactivar allò que fa un any va quedar penjat, esperem que l'escola es pugui començar a construir tan aviat com es pugui".

La situació de La Mirada

La Mirada va néixer el 2016 amb dos mòduls prefabricats i el 2022 van començar les obres de construcció de l'escola al Bosc de Volpelleres, però la justícia va acceptar les mesures cautelars sol·licitades per les entitats ecologistes, que volien evitar la construcció de l'escola al Bosc de Volpelleres per l'impacte al medi ambient. El dilluns 20 de novembre, el jutjat contenciós administratiu nº10 de Barcelona ha desestimat les mesures cautelars que havia demanat l'Associació per la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC) per aturar la construcció de l'escola la Mirada. És un pas molt important per l'escola, ja que amb la desestimació d'aquestes mesures cautelars l'Ajuntament podrà continuar la tala dels abres per dur endavant la construcció de l'edifici escolar.

Més info: La Mirada, una història d'entrebancs i retards

Més info: S'aixequen les mesures cautelars que impedien començar a construir la Mirada

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem