El manteniment del barri i la manca d'aparcament centren el Consell de Barri de Mira-sol

Els veïns han mostrat la seva preocupació per la manca d'aparcament provocat, diuen, pels estudiants de la UIC i les persones que van a l'Hospital General

La manca d'aparcament a Mira-sol és una preocupació dels veïns del barri i l'Ajuntament assegura que vol posar-hi fil a l'agulla. Així ho ha explicat el president del Consell de Barri, Albert Salarich, que ha apuntat que el consistori estudiarà l'ampliació de la zona verda a més carrers de Mira-sol. Durant la sessió, els veïns han lamentat les dificultats que tenen per aparcar, una problemàtica que asseguren és causada per les persones que van a la Universitat Internacional de Catalunya i a l'Hospital General i aprofiten per deixar el cotxe als carrers propers. Amb l'estrena del complex aquàtic a l'horitzó, a més, els veïns creuen que la situació s'agreujarà.

Salarich ha assegurat que ja estan en contacte amb la UIC i l'Hospital General per trobar una solució.

Voreres, neteja i olors

Un altre dels temes que s'ha posat sobre la taula durant el Consell de Barri ha estat l'estat de les voreres i la brutícia. L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha anunciat que a finals d'any el govern presentarà un pla de voreres que començarà el 2025 i s'allargarà el 2031. El pla, ha explicat Vallès, contemplarà les actuacions a fer cada carrer de cada barri, amb l'objectiu que el manteniment de les voreres sigui "constant". Pel que fa a la neteja, l'alcalde ha reconegut que "Sant Cugat no està tan neta com abans", però ha apuntat que amb el nou contracte de neteja "la cosa canviarà". 

Un veí, per la seva banda, ha lamentat que encara es produeixen episodis de fortes olors al barri, sobretot a la zona de Mas Gener. Salarich ha reconegut que s'ha fet un seguiment, però no s'ha aconseguit trobar el seu origen. Davant d'aquesta situació, els veïns han reclamat tenir un protocol per saber com actuar quan es produeixin aquests episodis. 

Més info: Segueixen les olors químiques a Mira-sol

Retard en les pantalles acústiques i altres qüestions

Durant la sessió, el president del Consell de Barri també ha explicat en quin punt es troben les obres per instal·lar les pantalles acústiques. Salarich ha explicat als veïns que les obres estan aturades, pendents d'una modificació tècnica de les pantalles i que la previsió és que es reprenguin entre abril i maig. 

Més info: Retard en la instal·lació de les pantalles acústiques a l'AP-7 a Mira-sol

En l'inici del Consell de Barri, Salarich ha explicat que el 90% de les qüestions que van sorgir en el darrer consell s'han resolt. Per altra banda, s'ha designat el membre de l'Associació de Propietaris i Veïns de Mas Gener Josep Lluís Lolo com a representant del Consell de Barri al Consell de Ciutat. També s'ha designat Josep Lozano com a secretari. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem