Una 'Marxa' de Torxes diferent manté viva la flama del record a les víctimes de 1714

La Covid-19 ha obligat a fer de la Marxa una concentració, però s'ha mantingut l'esperit de la celebració

La 5a edició de la Marxa de Torxes -l'any passat es va haver de suspendre pel mal temps- serà recordada com una de les més particulars, i és que la Covid-19 ha obligat a modificar-ne la forma, però sense ferir-ne el fons. De fet, la Marxa no ha estat marxa, sinó una concentració a la plaça de Rafeel de Casanova, on els congregats han mantingut escrupolosament la distància entre ells. Una concentració en la qual, a falta de pases, la música i la poesia han pres el protagonisme.

Diferent format, mateix fons

De fet, per raons de seguretat no s'ha pogut congregar la mateixa multitud que en passades edicions, passant de mig miler en la darrera a prop d'un centenar de participants -tots amb mascareta- en la d'enguany.

L'esperit de la reivindicació i l'escalf del foc per recordar les víctimes del 1714, però, ha estat el mateix. "Aquesta concentració pretén ser un homenatge a la memòria col·lectiva", ha explicat Jaume Angerri, president d'Òmnium Cultural Sant Cugat, entitat organitzadora de l'activitat, que comptava amb la col·laboració de la secció local de l'ANC i el suport del TOT Sant Cugat.

Els presents han reivindicat la llibertat dels presos polítics. FOTO: Ferran MitjàEls presents han reivindicat la llibertat dels presos polítics. FOTO: Ferran Mitjà

També hi ha hagut espai per a la lectura d'un manifest, en el qual s'ha fet èmfasi a la situació de la Covid-19 i a la "repressió política de primer ordre que viu Catalunya". La concentració ha finalitzat sense incídències, amb el Cant de la Senyera i el Cant dels Segadors.

Amb la Marxa de Torxes inicien els actes de la Diada Nacional de Catalunya a Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem