Una gran cadena humana encercla el Monestir i reivindica la "independència unilateral"

Enguany les mascaretes han acompanyat a les estelades en la concentració organitzada per l'ANC

La del 2020 es recordarà com a una Diada Nacional de Catalunya especialment atípica, ja que els actes programats han hagut de conviure amb els estrictes protocols i les escrupoloses mesures de seguretat per lluitar contra la Covid-19.

De totes maneres, l'Assemblea Nacional Catalana ha organitzat una sèrie de concentracions en diferents punts de Catalunya, i Sant Cugat ha estat un d'ells. I és que la secció local de l'ANC s'ha encarregat de reunir prop de mig miler de persones que, tot formant una cadena humana -sempre amb 2 metres de separació entre elles, han encerclat el Monestir.

Referècnies a la pandèmia i als "drets polítics"

La cadena humana, que portava per títol 'Via Santcugatenca', i que enguany reivindicava el lema: "El deure de construir un futur millor; el dret a ser independents", ha anat acompanyada d'un manifest. Un manifest amb volgudes referències a la situació actual, provocada per la Covid-19: "Som aquí, també, per respecte a tots els col·lectius que han estat a primera línia en el combat contra la Covid", deia, a més d'agrair la tasca de tots aquells que l'han combatut a primera línia.

Una estelada a la Via Santcugatenca, amb el Monestir de fons. FOTO: Bernat Millet

Una estelada a la Via Santcugatenca, amb el Monestir de fons. FOTO: Bernat Millet

Més enllà d'això, enguany el manifest s'ha centrar en la defensa dels drets: "És especialment important que siguem aquí defensant els nostres drets polítics", han afirmat, tot argumentant que "només guanyarem drets si els exercim nosaltres mateixos".

Per últim, l'ANC ha volgut deixar clara la seva posició. Així acabava el manifest: "Com a entitat sobiranista, sabem que davant d’aquest Estat l’única via realista cap a la independència és la unilateral"

Les millors imatges de la Via Santcugatenca.

La Via Santcugatenca encercla el Monestir. Foto: Bernat Millet.

La imatge de l'11 de setembre del 2020, doncs, quedarà ja per sempre en un racó de la història d'aquesta celebració centenària, i és que, a Sant Cugat, com a arreu de Catalunya, les senyeres, estelades i pancartes reivindicatives han hagut de conviure amb les mascaretes o els gels hidroalcohòlics.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem