Mig miler de persones clamen contra el judici del procés i criden a la mobilització

La plaça de la Vila de Sant Cugat del Vallès s'ha omplert per reclamar novament la llibertat dels presos polítics

Mig miler de santcugatencs i santcugatenques s'han aplegat a la plaça de la Vila de Sant Cugat del Vallès aquest dimarts, 12 de febrer, per rebutjar el judici contra el procés que ha començat aquest mateix dimarts i exigir l'alliberament dels presos polítics. També han fet una crida a la unitat, amb la lectura d'un manifest consensuat per les forces polítiques i entitats sobiranistes convocants, i a la mobilització constant i massiva.

Francesc Salvador (ANC), Manel Garriga (Òmnium), Eloi Rovira (PDeCAT), Lurdes Llorente (CUP), Mireia Ingla (ERC), Ferran Villaseñor (MES), Jordi Manchón (Primàries), Carolina Hernández (ADIC), Núria Bou (CDR), han estat els encarregats de llegir el manifest.

Representants polítics i socials convocants de la concentració. FOTO: Bernat Millet

Representants polítics i socials convocants de la concentració. FOTO: Bernat Millet


"Avui ha començat un judici clau, i tota la gent que avui estem aquí, en som conscients", han dit. "Avui més que mai és necessari defensar els drets civils i els drets polítics, perquè estan amenaçats, i quan aquests drets estan amenaçats, són els socials i laborals els que estan amenaçats; és la mateixa democràcia la que està en perill", han constatat.

En aquest sentit, han recordat que avui ha començat el judici a 9 persones "que han estat privades de llibertat pel que creiem que mai hauria de ser jutjat: l'exercici de la democràcia", recordant també les persones exiliades i perseguides. "Denunciem avui un procés judicial que ha tingut múltiples irregularitats", han afegit, que ha comportat "vulneració de drets civils i polítics".

"Ens jutgen a totes", han afirmat, remarcant que "ens jutgen independentment de la nostra ideologia, independentment de si vam votar o no l'1-O", i han fet una crida a la unitat "per prendre la paraula en defensa de la democràcia i també en defensa dels drets fonamentals". En aquest sentit, han clamat que "la democràcia no pot estar mai fora de la llei; decidir no és un delicte".

La plaça de la Vila s'ha omplert per reclamar la llibertat dels presos. FOTO: Bernat Millet

La plaça de la Vila s'ha omplert per reclamar la llibertat dels presos. FOTO: Bernat Millet


En la mateixa línia, han fet una crida a la mobilització social constant. "Calen propostes coordinades de mobilització popular en defensa d'aquests drets; quan els drets estan amenaçats cal sortir al carrer", han apuntat, afegint que aquestes propostes de mobilització es multiplicaran les pròximes setmanes. D'aquesta manera, han fet una crida a la participació en la manifestació convocada dissabte, 16 de febrer, a Gran Via de Barcelona, així com a "secundar les convocatòries per aturar el país que els diferents agents polítics, sindicals, socials i veïnals convocaran pel dijous 21 de febrer, incloent-hi la vaga general que, en defensa dels drets socials i laborals, han convocat alguns sindicats".

També crida a participar de la mobilització a Madrid el pròxim 16 de març, en tots els casos, han subratllat, "iniciatives conjuntes, dins de cap plantejament ideològic, sols defensa dels drets civils, polítics i socials, independentment de les ideologies". "Decidir no és un delicte", han insistit, subratllant que "ningú queda al marge d'aquesta causa general".

L'alcaldessa Carmela Fortuny ha tancat els parlaments. FOTO: Bernat Millet

L'alcaldessa Carmela Fortuny ha tancat els parlaments. FOTO: Bernat Millet


Carmela Fortuny, alcaldessa de Sant Cugat, ha tancat els parlaments adreçant tres missatges als assistents. El primer, ha apuntat, és que "aquest judici als líders polítics i socials és una oportunitat que s'expliquin, es defensin, que ens escolti el món; una oportunitat que no podem perdre", ha dit, afegint que "ens uneix a molts més enllà dels matisos ideològics".

El segon missatge ha estat que "a Sant Cugat, sempre hem estat, i sempre hi serem", fent referència als presos i exiliats. I el tercer missatge, una crida a la mobilització. "Hem de transmetre la nostra força, el nostre coratge; ens ho demanen les persones que ara estan passant el judici", ha dit, cridant a "sortir al carrer" participant de les diferents convocatòries.

L'acte ha finalitzat amb el cant d'Els Segadors.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem