Més de 150 persones clamen contra l'inici del judici de l'1-O a Sant Cugat

L'alcaldessa de Sant Cugat ha assegurat que "no és un judici just"

Sota el crít de 'Llibertat, llibertat', més de 150 santcugatencs i santcugatenques s'han concentrat, aquest dimarts 12 de febrer, a les portes de l'ajuntament de Sant Cugat per mostrar el seu rebuig a l'inici del judici contra els líders sobiranistes per l'1-O. Entre els manifestants hi havia treballadors del Consistori, càrrecs electes i ciutadans en general.

"No és un judici just, no sabem si té totes les garanties", ha denunciat l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, que ha afegit que "el món local s'ha de comprometre i sortir al carrer". "Sempre he defensat l'absolució, no m'imagino res més que una absolució", ha emfatitzat l'alcaldessa.

Més info: Raül Romeva: "Si hi ha justícia, l'única sentència possible és l'absolució"

La concentració també estava convocada per l'Assemblea de servidors públics per a la defensa de les Institucions Catalanes i una de les seves membres i treballadora de l'Ajuntament de Sant Cugat, Gemma Foj, ha mostrat el seu "rebuig i indignació": "Ja fa més d'un any que fem accions en defensa de les institucions catalanes. Avui és un punt d'inflexió important, l'inici d'un judici que mai hauria d'haver arribat".

Manifest unitari

Durant l'acte de protesta, l'alcaldessa i el regidor de Demòcrates Carles Brugarolas han llegit el manifest conjunt de l'Associació de Municipis per la Independència. Avui és un dia molt trist per Catalunya, un dia obscur on ens endinsem a les èpoques més fosques del franquisme o del Decret de Nova Planta", començava el text.

Segons l'AMI, de la qual Sant Cugat forma part, el judici és "una gran mentida, un muntatge d’estat, basat en acusacions falses, amb l’objectiu de reprimir, amb la bandera i amb la pàtria, els drets fonamentals dels catalans i catalanes".Avui és un dia de dol per la democràcia espanyola. Segons el manifest, la democràcia espanyola queda "terriblement afeblida" i amb "una forma de fer política basada en la destrucció i la crispació".

"Des dels ajuntaments catalans volem fer-vos costat, avui més que mai", resumeix el manifest.

 
concentracio inici judici presos polítics sant cugat

Concentració a l'ajuntament de Sant Cugat FOTO: Bernat Millet

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem