La Mirada i l'urbanisme tornen a centrar l'audiència pública

El veïnat pot adreçar-se als regidors en acabar el ple municipal mensual

L'audiència pública del mes de novembre ha tornat a estar protagonitzada per la construcció de l'edifici de l'escola La Mirada i per l'urbanisme.

En primer lloc, Eduard Pomar, fill d'Arturo Pomar, ha agraït el reconeixement del Ple Municipal a l'exjugador d'escacs.

Més info: Sant Cugat vol reconèixer la figura de l'exjugador d'escacs Arturo Pomar

Ferran Felius, d'Acompanya'm Sant Cugat, ha demanat per l'oficina d'atenció a la diversitat funcional, el seu funcionament i els seus objectius. Marco Simarro, tinent d'alcaldia de Drets socials i Igualtat, ha explicat que l'oficina està en procés i que no s'obrirà "sense demanar abans valoració de les entitats".

També, Saida Lanau ha agafat torn de paraula per queixar-se que el seu carrer, a La Floresta, no s'ha inclòs a l'últim pla d'asfaltatge i que això afecta "a la qualitat de vida i la seguretat". Marco Simarro, president del Consell de Barri, ha comentat que efectivament van anar des de l'Ajuntament a veure l'estat del carrer i ha recordat el "compromís" per a que el projecte d'asfaltatge sigui una realitat. A banda, Francesc Duch, tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, ha volgut reivindicar que sí que s'estan invertint diners en l'urbanisme de La Floresta.

Joan Soldevila ha tornat a l'audiència pública com a veí de Can Barata afectat pel retard de les llicències i per demanar explicacions. L'alcaldessa, Mireia Ingla, li ha respost que dimarts 22 de novembre el convocarà a una reunió juntament amb Duch. Soldevila ha criticat tot i això que "no hauria d'haver vingut al ple per aconseguir una reunió".

Encarant la part final de l'audiència, Carles Mercader, president de l'AFA La Mirada, ha lamentat que s'hagin aturat cautelarment les obres de l'escola i ha demanat a l'Ajuntament que eviti un enfrontament social. Ingla li ha confirmat que es reuniran per encarar aquesta problemàtica.

Més info: Aturades cautelarment les obres de l'escola la Mirada i l'Ajuntament anuncia recurs

Josep Arcas ha demanat pel recentment anunciat càrrec públic del santcugatenc Ignasi Subirà Ingla, fill de Mireia Ingla. "Volem saber com el seu fill, tan jove, està preparat per un càrrec amb un sou tan alt". L'alcaldessa li ha contestat que no ha de donar explicacions dels càrrecs de fora l'Ajuntament.

Més info: Un santcugatenc, cap del Gabinet de la consellera d'Exteriors de la Generalitat

Finalment, el senyor Ruiz, veí de Sant Cugat, ha fet un últim prec per demanar a l'Ajuntament que exigeixi inversió en sanitat pública per a que s'ampliï el personal als hospitals.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem