Mobilitat i santcugatencs víctimes del nazisme, al ple municipal

Primer ple municipal després de l'aturada de l'agost

Sant Cugat torna a l'activitat política després de les vacances d'agost amb la celebració del ple municipal, aquest dilluns 21 de setembre. La mobilitat, l'okupació o els santcugatencs víctimes del nazisme són algunes de les qüestions que s'abordara. La sessió comença a les 16 hores i el torn de participació ciutadana és a les set de la tarda.

L'Ajuntament de Sant Cugat farà una declaració institucional en memòria als sis deportats santcugatencs als camps nazis. El Consistori impulsarà diversos actes per mantenir viva la seva memòria i donar-la a conèixer entre la població, com la col·locació de les plaques Stolpersteine.

Més info: Mauthausen i Gusen, l'infern dels 6 santcugatencs que van viure l'holocaust nazi

Tots els grups municipals aprovaran la moció de Junts per Sant Cugat per convocar la Taula de Mobilitat, amb l'objectiu de debatre i analitzar el present i futur de la mobilitat a la ciutat. Junts per Sant Cugat també presentarà una moció sobre el finançament dels ajuntaments i les limitacions de la legislació espanyola.

Més info: Junts per Sant Cugat reclama abordar el present i futur de la mobilitat a la ciutat

Per la seva banda, Ciutadans proposarà l’elaboració d’un pla municipal en contra de l’okupació il·legal d’habitatges. A més, el partit taronja reclamarà el posicionament del Consistori contra el transfuguisme "com a pràctica de corrupció política que dinamita l’estabilitat democràtica de les corporacions locals".

Més info: Ciutadans proposa mesures per reforçar la lluita contra l'okupació il·legal d'habitatges

Altres qüestions que s'abordaran seran els tràmits administratius per la cessió d'un terreny a la Generalitat per la instal·lació, ja enllestida, dels nous mòduls de La Mirada. Igualment, s'abordarà la supressió de la reserva per una carretera que havia de creuar Rius i Taulet.

Més info: Arriben els nous mòduls de l'Escola La Mirada

Entre altres, també s'aprovarà la constitució de l'Associació de Municipis i Entitats per l'Energia Pública, de la qual Sant Cugat és una de les impulsores; i la renovació del conveni amb Protecció Civil.
 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem