Nou canvi en les retribucions del govern de Sant Cugat

El cost total dels salaris del govern de Sant Cugat s'enfila fins gairebé els 670.000 euros

El Ple Municipal de Sant Cugat del Vallès ha aprovat un nou canvi en les retribucions de membres de l'equip de govern. La tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, passarà d'una dedicació del 60% al 100%, per la qual cosa també incrementa el salari brut anual de 35.000 a 57.969 euros. El govern d'ERC-MES, PSC i CUP hi han votat a favor, Junts per Sant Cugat s'ha abstingut i Cs ha votat en contra.

És el tercer canvi des de l'aprovació dels salaris de l'equip de govern el passat mes de juliol, després que els regidors de Mobilitat i Participació també augmentessin la seva dedicació a l'Ajuntament. Amb tot, el conjunt dels sous dels membres del govern santcugatenc s'eleva ara fins als 670.000 euros anuals.

Més info: Els salaris dels govern de Sant Cugat: un total de 647.000 euros

Crítiques de l'oposició

"Quan no es tracta d'un augment salarial, es tracta d'un nou càrrec de confiança. La descomunal estructura pot fer augmentar un 30% els costos dels anteriors governs convergents", ha denunciat el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprián.

"Els costos fixes pujaran. L'augment de diners que tindrem l'any vinent repercutirà en la butxaca dels ciutadans", ha afegit.

Per la seva banda, Cristina Paraira, de Junts per Sant Cugat, ha lamentat que en el darrer ple municipal el govern va assegurar que es feia l'última modificació del cartipàs i, ara, en presenten una altra. "Ho vam preguntar expressament i ens van dir que era l'última i per això ens abstindrem", ha indicat. L'alcaldessa Mireia Ingla s'ha discuplat i ha assegurat que, quan va afirmar que era l'última, es pensava que l'aprovada aquest 18 de novembre ja estava feta.

Ingla: "Les dosis de demagògia que fa servir es superen cada vegada"

"Les dosis de demagògia que fa servir es superen cada vegada", ha respòs Mireia Ingla a Aldo Ciprián. A més, ha recordat que "el govern s'ha rebaixat el sou: un 15% l'alcaldessa, un 10% els tinents d'alcalde i un 5% els regidors".

L'alcaldessa ha criticat les "inexactituds brutals" en el discurs de Ciprián i ha remarcat que els salaris es troben "lluny" dels topalls que permet la llei. El portaveu de Ciutadans ha recordat que, tot i que els salaris per regidor han baixat, el cost total del govern ha augmentat respecte el mandat passat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem