Els salaris dels govern de Sant Cugat: un total de 647.000 euros

El cost total dels salaris del govern d'ERC-MES, PSC i CUP s'incrementa un 9% respecte al govern de CiU de 2015

Els tretze membres del govern municipal de Sant Cugat (ERC-MES, PSC i CUP) percebran un total de 647.000 euros anuals bruts. Una xifra superior al mandat passat. El Ple Municipal va donar llum verda a les retribucions del nou govern amb el vot a favor dels partits governants i el rebuig de Ciutadans i Junts per Sant Cugat.

Aquests són els salaris, amb la dedicació laboral de cada regidor (Ta= tinent d'alcalde i R= regidor)

Captura de pantalla 2019 10 23 a las 14.32.50

 

Increment de la despesa total

Els 647.000 euros anuals que cobraran els integrants del nou govern suposen un augment respecte l'anterior govern. En comparació el 2015, l'increment ha estat del voltant del 9%. Però si s'agafa la dada de final de mandat del govern del PDeCAT, la pujada ha estat del 24%. El principal motiu és l'augment del nombre de regidors de govern, que han passat d'onze el 2015 a 13 el 2019.

Amb tot, el salari per regidor del govern actual és inferior. De mitjana, cada regidor actual cobra 49.769 euros anuals bruts, en comparació als 53.675 euros de 2015 i als 52.385 euros de 2019. En aquest sentit l'actual govern tripartit es va rebaixar el salari. L'alcaldessa se'l va baixar un 15% (passant de 79.598 a 67.658); els tinents d'alcalde, un 10%; i els regidors, un 5%.

En resum, els regidors del govern cobren menys que abans, però el cost total dels salaris és superior.

Més info: Sis tinències d’alcaldia i sous més baixos al nou govern

Comparativa del cost total del govern i de la mitjana per regidor dels últims anys

Captura de pantalla 2019 10 23 a las 14.56.50

 

Pere Soler: "Ens hem ajustat el cinturó"

"Hem fet una rebaixa salarial", assegurava el tinent d'alcalde Pere Soler, que afegeia: "Entenem que el cost mitjà de l'equip de govern és inferior, i això és una dada important. Som més en el govern, però ens hem ajustat més el cinturó per fer la feina.

Cristina Paraira, de Junts per Sant Cugat, va recordar que ERC, PSC i CUP "criticaven" els sous de l'anterior equip de govern i dels càrrecs de confiança.

Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprián, va lamentar l'increment de cost per la ciutadania del nou govern municipal i "l'enèssima pujada de sou". A més, va recordar la proposta d'increment de l'IBI que va fer el govern santcugatenc en el mateix ple municipal.

D'altra banda, els tres regidors de la CUP a l'Ajuntament de Sant Cugat destinaran part del seu salari a projectes socials locals, tal com afirmaven en un comunicat a l'inici del mandat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem