Nou govern de la ciutat amb cinc tinències d'alcaldia

Conesa crea un Comissionat de Participació Ciutadana i s'estrena una nova tinència d'alcaldia, la de Cultura

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, ja ha definit el nou cartipàs municipal, que preveu quatre canvis respecte el darrer mandat. Cristina Paraira, Carles Brugarolas i Susanna Pellicer continuaran com a tinents d'alcaldes i Carmela Fortuny i Damià Calvet s'estrenaran en aquest càrrec. A més, l'alcaldessa assumeix personalment Presidència, Seguretat Ciutadana i Protecció Civil. A més, el nou cartipàs inclou un Comissionat de Participació Ciutadana, que serà gestionat per Joan Puigdomèncech.

D'aquesta manera, Paraira continua al capdavant de Serveis Urbans; Fortuny assumeix Cultura i Promoció Ciutadana; Calvet, Urbanisme i Habitatge; Brugarolas segueix portant els números del consistori amb Economia, Hisenda i Recursos Humans i Pellicer és tinenta d'alcalde de Benestar i Ciutadania.

De cadascuna de les tinències d'alcaldia en depèn una regidoria:

De la tinència de Cristina Paraira en penja la regidoria de Comunicació, Informació, Innovació i Govern Obert, de la qual en passa a ser titular Joana Barbany. Esther Salat manté la regidoria d'Educació, Universitat i Família i depèn de la tinència d'alcaldia de Cultura. A més, de la tinència d'alcaldia de Mobilitat, Urbanisme i Habitatge en depèn la regidoria de Medi Ambient, la qual segueix encapçalant Joan Puigdomènech. L'expresidenta de Sant Cugat Comerç, Mayte Pérez, assumeix la regidoria de Comerç que depèn de la tinència d'alcaldia de Carles Brugarolas. I Eloi Rovira serà el regidor d'Esports, regidoria que depèn de la tinència d'alcaldia de Benestar i Ciutadania.

(Font: Elaboració pròpia)

Prioritats marcades

Roser Casamitjana va lliurat la vara d'alcaldessa a Mercè Conesa dissabte 13 de juny. FOTO: Lali Puig

Mercè Conesa ha presentat en roda de premsa el nou cartipàs municipal aquest dimarts, dia 16 de juny, amb dos objectius en ment: "Poder començar a funcionar amb normalitat i que els regidors puguin assumir ja la seva tasca i fixar les prioritats". En aquest sentit, Conesa ha emfatitzat en la creació d'un Comissionat de Participació Ciutadana.

A més, l'alcaldessa ha posat el focus en la recuperació d'una tinència d'alcaldia de Cultura: "Creiem que era imprescindible". Conesa assumirà en primera persona l'àrea de seguretat a causa de la pèrdua de regidors per part de CiU i al fet que Seguretat Ciutadana depèn directament de l'alcaldia.

Un dels canvis principals ha estat a l'àrea d'Urbanisme, on Damià Calvet, director de l'Incasòl, ha substituït Pere Casajoana. Aquest canvi ha comportat alguna crítica per part de l'oposició, ja que l'Incasòl era un dels defensors del macrocentre comercial de Cerdanyola, el qual sempre havia criticat l'Ajuntament. "La nostra posició no ha variat i la tenim molt clara. Però Sant Cugat ha de tenir fortalesa per si mateix sense dependre de l'oferta de l'entorn".

Acords i sous

Tot i que Mercè Conesa enceta el govern en minoria, no tanca la porta a arribar a un pacte d'estabilitat a llarg termini amb algun altre partit. "Som conscients que si arribem a acords d'estabilitat, haurem d'ajustar el cartipàs", ha assegurat, tot i que ha afirmat que "no és un cartipàs provisional".

Pel que fa als salaris dels regidors del govern i de l'oposició, Conesa ha anunciat que els està negociant amb la resta de partits. La proposta de l'alcaldessa consisteix a mantenir els salaris congelats, com ja ha vingut passant els últims anys.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem