Conesa obre mandat oferint pactes a l'oposició

La nova alcaldessa de Sant Cugat ofereix compartir presidències de consells de barri amb altres formacions polítiques

Mercè Conesa ha estat designada alcaldessa durant la constitució del nou Ajuntament, aquest dissabte, dia 13 de juny. Tot i no rebre el suport de cap altre partit, la cap de llista de CiU seguirà quatre anys més al capdavant del govern municipal perquè ha estat la llista més votada en les eleccions municipals del maig. I ho farà amb un govern en minoria i, per tant, amb la necessitat de buscar pactes per tirar endavant projectes de ciutat.

Conesa n'és plenament conscient i en el seu primer discurs com a alcaldessa s'ha obert a dialogar i pactar amb qualsevol partit que vulgui treballar per Sant Cugat. "Des de CiU hem entès aquest missatge (la pèrdua de la majoria absoluta) i com no podia ser d'altra manera ho tindrem ben present a l'hora de prosseguir treballant", exclamava l'alcaldessa, que afegia: "La ciutadania ens demana un esforç de diàleg i consens al servei de l'interès general".

Per tot, Conesa ha ofert "la mà estesa a totes aquelles formacions que vulguin consensuar projectes constructius". A la pràctica, s'ha compromès a elaborar un pla estratègic de Sant Cugat conjuntament amb altres forces polítiques i a obrir la possibilitat que un membre d'un altre partit presideixi alguns dels consells de barri.

Serveis socials, prioritat

Mercè Conesa ha promès al càrrec "per imperatiu legal". FOTO: Lali Puig

A banda de la política de consensos, Mercè Conesa ha centrat la major part del seu discurs en els serveis socials i l'atenció a les persones: "Les polítiques socials continuaran al centre de l'acció municipal durant aquest mandat".

I és que l'alcaldessa assegura que "el present continua marcat per la crisi econòmica. Els efectes trasbalsadors d'aquesta crisi ni de bon tros han desaparegut". A banda de l'atenció a les persones amb necessitats, Conesa ha reivindicat la seva aposta per l'educació.

En definitiva, l'objectiu pels propers quatre anys és que la ciutat funcioni "com un ecosistema real on la societat civil es pugui desenvolupar en plenitud".

La independència, en el punt de mira

conesa

La part final del discurs, Mercè Conesa l'ha dedicada al procés sobiranista que viu Catalunya. De fet, ha tancat el parlament amb un "Visca Catalunya lliure". Primer de tot, ha recordat que 20 dels 25 regidors aposten clarament pel dret a decidir.

Per a l'alcaldessa, "Sant Cugat no pot estar de cap de les maneres alienes" a aquest procés. "El nou país es construeix des dels pobles i ciutats i la primera estructura d'estat són els ajuntaments", ha afegit. De fet, Conesa s'ha compromès a "contribuir en el procés polític català i fer-lo possible". "És un mandat que ens reclama la nostra ciutadania i és el meu compromís".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem