Obert el període per triar les propostes que s'executaran amb 2 milions d'euros

Cada santcugatenc major de 16 anys pot votar 4 propostes grans i 4 de petites

El període per votar entre les 25 propostes finalistes per executar amb els 2 milions d'euros que l'Ajuntament ha destinat a pressupostos participatius ja està obert.

Des d'aquest dilluns, 17 d'octubre, i fins al pròxim 6 de novembre, els santcugatencs, majors de 16 anys, podran triar un total de 4 propostes grans i 4 de petites.

Projectes relacionats amb l'entorn i la natura, de mobilitat, per a les entitats i millora dels equipaments són algunes de les propostes per les quals ja es pot votar.

Serà el dia 9 de novembre quan l'Ajuntament donarà a conèixer els resultats de les votacions. A partir d'aquí la Taula de Ciutat seleccionarà les propostes guanyadores, en funció dels resultats, i s'aniran executant fins a esgotar el pressupost disponible, amb un mínim de 6 projectes grans i 6 de petits.

Després es constituirà la Comissió de Seguiment per tal de planificar els projectes d'execució.

25 propostes que han implicat a molts santcugatencs

Els pressupostos participatius tenen per objectiu fomentar la participació ciutadana i conèixer de primera mà les necessitats dels ciutadans.

En aquest sentit, Roger Molina, un dels representants de diverses propostes ha destacat que "hi ha hagut molta implicació. Hi ha molta gent amb ganes de participar. Personalment m'ha agradat molt participar-hi, perquè he vist que hi ha molta gent que li agrada fer propostes de millora". 

Per la seva banda, Rebeca Galan, que també representa diverses propostes relacionades amb el barri de Sant Francesc-Monestir, ha destacat que "aquesta iniciativa m'ha semblat una molt bona idea. La mirada dels que estem a peu de carrer és interessant. El procés ha estat fàcil i complicat. Fàcil perquè hi havia molta predisposició per part dels que hem participat i complicada perquè coordinar totes les mirades, els sentiments, i tot... ha estat un aprenentatge".

Finalment, Carol Tomàs, representant d'una de les propostes de mobilitat ha afegit que "el procés l'he viscut amb molta il·lusió. Va ser molt interessant compartir la meva proposta, que ha evolucionat i la gràcia és que no és la meva proposta, és una iniciativa que creiem que és bona per la ciutat. És una satisfacció".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem