Les entitats de malalties neurològiques i càncer satisfetes pel futur local

La proposta de les entitats de malalties neurològiques i càncer ha estat la més votada en els pressupostos participatius

Sant Cugat tindrà un local per a les entitats de malalties neurològiques i càncer, després que aquesta fos la proposta més votada en els pressupostos participatius amb 2.515 vots dels 5.899, que hi ha hagut en total.

El cost aproximat d'aquest projecte, que estarà situat al centre de la ciutat, és de 270.000 euros i el termini d'execució és de 18 mesos.

Aquesta ha estat una de les necessitats que més han reivindicat les entitats que formen part de la Taula de malalties neurològiques i càncer. I és que cap d'elles disposa d'espai propi i ara mateix comparteixen espais amb altres entitats a la Casa de Cultura o al Xalet Negre, una situació que dificulta la seva tasca diària.

En aquestes línies s'ha expressat Esteve Sala, president de la delegació de Sant Cugat de l'Associació Catalana del Parkinson. "Estem molt contents d'haver guanyat. A la Casa de Cultura tenim problemes d'espai. Ara haurem de treballar per veure quins canvis podem fer i aprofitar-ho tot millor. Podrem organitzar un espai de reunió, per tal que les persones que encara es valen per si mateixes però necessiten acompanyament, puguin estar una estona. Així també podríem oferir el fet de cuidar al cuidador, donant-los temps lliure. A més, podrem oferir més activitats".

Paraules similars ha dit la presidenta de l'Associació de Familiars de malalts d'Alzheimer (AFA-VO), Anna Fitó. "Sentim molta alegria i estem molt contents. És un avanç respecte al que tenim ara. Tenir un espai propi és molt important per poder desenvolupar la tasca de cada entitat". Pel que fa al tipus de local, Fitó pensa en "un espai que hi puguin estar els usuaris, on es puguin fer diverses activitats a la carta". El nou local "farà possible el creixement i la consolidació de cadascuna de les entitats" ha senyalat la presidenta d'AFA-VO.

Per la seva banda, la presidenta de l'Associació del Vallès Amics de la Neurologia (AVAN), Cristina Urriza, s'ha mostrat molt contenta pels resultats. "A la Casa de Cultura hi estem molt bé, però no tenim un espai que reuneixi les condicions necessàries per a desenvolupar la tasca de cada entitat. El fet de tenir un nou local ens permetrà treballar, encara més, en xarxa". Pel que fa al local, Urriza pensa en el fet de poder "tenir un gimnàs fixe, un espai que beneficiarà a totes les entitats".

Una altra entitat que gaudirà d'aquest nou local és Oncolliga, que també forma part d'aquesta taula d'entitats. La seva presidenta, Marisol Podio, ha considerat els resultats com una cosa "fantàstica". En les mateixes línies que la resta d'entitats, Podio ha afirmat que "podrem disposar de més hores i per tant, podrem fer més activitats".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem