Ordre internacional de cerca i captura per la santcugatenca Clara Ponsatí

La magistrada de l'Audiència Nacional emet l'ordre internacional per capturar Puigdemont i els consellers desplaçat a Bèlgica

La magistrada de l'Audiència Nacional espanyola Carmen Lamela ha emès aquest divendres, 3 de novembre, l'ordre internacional de cerca i captura del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i els consellers que es troben ara mateix amb ell a Bèlgica, entre ells, la santcugatenca Clara Ponsatí.

Lamela inclou en l'ordre de Detenció Europea (OEDE) i Ordre de recerca i captura Nacional i Internacional, l'ingrés a la presó per Puigdemont i els 4 exconsellers. La magistrada vol "garantir la detenció i lliurament a més de Puigdemont, d'Antoni Comin, Clara Ponsatí, Lluís Puig i Meritxell Serret".

L'ordre s'ha cursat per 5 delictes: rebel·lió, sedició, malversació, prevaricació i desobediència a l'autoritat. Només malversació és un delicte recollit al Codi Penal belga. La jutge ha dictat dues actuacions per cada un dels investigats. El primer dóna curs a l'OEDE i es dirigeix a Bèlgica. Tal com preveu la llei, la OED s'envia les autoritats judicials belgues, que en aquest cas concret es tracta de la Fiscalia Federal Belga.

Aquesta ordre europea de detenció s'ha inserit també en el programa Sirene de la policia. En el segon acte, la jutge tramita l'ordre de crida i cerca nacional i internacional de tots ells, a través de policia nacional, guàrdia civil i la Interpol. La jutge a més rebutja la petició formulada per Puigdemont i altres exconsellers, de prestar declaració per videoconferència. Segons explica la magistrada en les seves resolucions, no concorren cap dels casos per autoritzar aquesta mesura.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem