Picornell promet el càrrec al Senat demanant l'alliberament dels presos polítics

El santcugatenc és un dels dos senadors autonòmics d'ERC

Els dos senadors autonòmics d'ERC han pres possessió del seu escó en el Ple d'aquest dimarts, 8 de maig, del Senat demanant "l'alliberament dels presos polítics i la tornada dels exiliats", expressions que han dit en català i han hagut de ser requerits pel president de la Cambra alta, Pío García-Escudero, perquè les fessin en castellà. L'escena s'ha produït davant del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que ha assistit al Ple.

El santcugatenc Bernat Picornell, que en el seu camí des de l'escó fins a la tribuna del Senat ha rebut l'esbroncada dels senadors del PP, ha promès el càrrec per imperatiu. Davant la petició de García-Escudero d'emprar el castellà, el senador ha accedit prometent el càrrec amb una samarreta groga en la qual es llegia 'Llibertat' al costat d'un retrat d'Oriol Junqueras, líder d'ERC.

Abans, havia promès el càrrec la senadora d'ERC i portaveu del seu grup Mirella Cortès, qui ha promès el càrrec davant la Constitució afegint: "Per la llibertat dels presos polítics, per la tornada dels exiliats, fins a la consolidació de la república catalana, prometo per imperatiu legal". Una frase que Picornell ha repetit al seu torn.

Més informació de la sessió a elmon.cat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem