La pujada de l'IBI i el futur espai cultural, al ple municipal

El torn de participació ciutadana serà a les 20 hores i els veïns poden expressar públicament les seves demandes

La pujada de l'IBI i el futur espai cultural que s'ubicarà al parc de Ramon Barnils són els grans temes del ple municipal de desembre de Sant Cugat del Vallès, que se celebra aquest dilluns 16 de desembre a partir de les 16 hores. A les vuit del vespre hi ha el torn obert a la ciutadania, que pot expressar públicament les seves demandes.

El govern municipal aprovarà la seva proposta d'Ordenances Fiscals per l'any 2020, que inclouen un augment de l'IBI de gairebé el 3% i la congelació de la resta de preus i taxes municipals.

Més info: Soler, tinent d'alcaldia d'Hisenda: "L'increment de l'IBI no és excessiu"

El futur del parc de Ramon Barnils serà un altre dels grans temes de la sessió. El govern aprovarà una modificació urbanística per tal de poder construir-hi un nou espai cultural. No serà només una biblioteca, com proposava l'anterior equip de govern, i acollirà altres activitats culturals i una sala polivant que podria servir per concerts.

Més info: El govern planteja que la sala de concerts comparteixi espai amb la futura biblioteca

A més, Sant Cugat s'adherirà a l’Associació de municipis i entitats per l’aigua pública, amb la voluntat de seguir avançant en la municipalització de la gestió de l'aigua.

Més info: Sant Cugat s'adherirà a l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública

Declaracions institucionals

Tots els partits polítics subscriuran un manifest per fer front a l'Emergència Climàtica. Així, Sant Cugat declararà l'emergència climàtica, tal com va explicar l'alcaldessa, Mireia Ingla: "Sant Cugat no pot ni vol mirar cap a una altra banda. Hem de ser un referent en l'àmbit local d'aquesta qüestió".

Més info: Sant Cugat, a punt per declarar-se en emergència climàtica: "Volem ser un referent"

A més, es farà una declaració institucional del Dia Internacional de la Infància sobre els drets dels infants.

Llengua catalana, autisme...

Pel que fa a les mocions, Junts per Sant Cugat presentarà tres propostes: una en defensa de la llengua catalana, una per avançar en la internacionalització de Sant Cugat i una darrera per "protegir la veritat i la correcció institucional en les comunicacions públiques dels electes municipals".

Més info: Junts vol un mecanisme per evitar que els càrrecs electes emetin 'informacions falses'

Per la seva banda, Ciutadans demanarà que l’àrea d’atraccions de la Festa Major de Sant Cugat reservi unes hores sense sorolls ni llums per a facilitar la participació plena de nens, joves i adults amb trastorn de l’espectre autista.

D'altra banda, la Plataforma No Tribut! ha convocat una concentració a l'Ajuntament de Sant Cugat en contra del nou tribut metropolità de l'AMB a les 15.30 hores, coincidint amb la celebració del ple municipal.

 
Comentaris

Destaquem