Sant Cugat s'adherirà a l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública

Aquest és un primer pas cap a la municipalització del servei de l'aigua a Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès acordarà durant el pròxim ple municipal del dilluns, 16 de desembre, l'adhesió de la ciutat a l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMAP). Una adhesió que respon, com ha explicat Lourdes Llorente, tinenta d'alcaldia de Bon Govern, Transparència, Participació i Barris, a "la idea d'anar cap a la municipalització del servei", sent aquest "un primer pas necessari" en aquesta direcció.

L'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública es constituïa el 31 de gener de 2018, i el principal objectiu és la difusió i promoció de la gestió íntegrament pública de l'aigua, així com donar suport als municipis que vulguin encaminar-s'hi.

D'aquesta manera, l'AMAP dona suport als Ajuntaments que vulguin encaminar-se cap a una gestió pública de l'aigua, realitza accions de difusió, impuls i sensibilització, i fa seguiment i incideix en les polítiques públiques relatives al model de gestió.

Actualment hi són representats més 3 milions de ciutadans, de 28 municipis, Operadors Públics de Gestió de l'Aigua i Entitats (el 40% de la població de Catalunya).

L'adhesió a l'associació com a membre de ple dret comporta l'obligació al pagament d'una quota anual que ve determinada per l'aplicació d'un percentatge sobre el padró d'habitants. A Sant Cugat li correspon una quota de 2.809,98 euros. A canvi, es rebrà tot l'assessorament, formació i acompanyament de l'Associació per assolir la municipalització de l'Aigua.

La gestió de l'aigua

Actualment, la gestió del servei de l'aigua a Sant Cugat està en mans de Sorea, amb un contracte iniciat el 1974 i que finalitzarà el 2021, després d'una pròrroga. Ja al mandat passat, el Ple Municipal es va comprometre a estudiar l'impacte que tindria la remunicipalització del servei i que fos l'Ajuntament qui el gestionés. El nou govern de la ciutat, amb ERC-MES, PSC i CUP, s'ho ha fixat com un objectiu.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem