Quin és el discurs dels grups municipals en l'inici de mandat?

Els diferents grups municipals han fet els seus discursos abans del nou alcalde Josep Maria Vallès

Els 25 regidors de Sant Cugat han pres aquest dissabte, 17 de juny, l'acta de regidor de l'Ajuntament de Sant Cugat. En aquest mandat hi haurà 7 grups municipals: Junts (9 regidors), ERC (4 regidors), PP (3 regidors), PSC (3 regidors), la CUP (2 regidors), VOX (2 regidors) i En Comú Podem (2 regidors). Així, també s'ha proclamat alcalde de Sant Cugat, Josep Maria Vallès, per majoria simple, amb els 9 vots a favor del seu grup Junts. No ha estat possible cap alternativa que pogués desbancar de l'alcaldia el candidat que va guanyar les eleccions el 28 de maig. I amb una mostra de facilitar l'alcaldia de Vallès, tant ERC com el PSC no han presentat candidat durant el ple d'investidura. 

Josep Maria Vallès alcalde de Sant Cugat del Vallès. FOTO: Bernat Millet.

Més info: Josep Maria Vallès ( Junts) ja és el nou alcalde de Sant Cugat: "Cal més diàleg"

Vallès arriba a l'alcaldia de Sant Cugat amb majoria simple, a 4 regidors de l'absoluta que se situa a 13 regidors. Amb aquests números el grup de Junts només suma 13 amb els 4 regidors d'Esquerra Republicana, amb qui està negociant un possible pacte de govern estable, tot i que de moment les negociacions no han culminat amb un pacte de govern, s'haurà d'esperar als dies vinents per veure si finalment hi ha un acord.

Picornell: "Caldrà treballar per assolir consensos i acords"

L'actual portaveu d'ERC, Bernat Picornell (que ha agafat el lideratge del grup després de la renúncia de l'exalcaldessa, Mireia Ingla), ha defensat l'actuació del govern tripartit i ha valorat la feina d'Ingla, però sí que ha deixat entreveure que hi ha la porta oberta a estar dins del govern de la ciutat. "Caldrà treballar per assolir consensos i acords. El compromís d'esquerra, siguem on siguem, és continuar en la mateixa direcció, treballant en tot allò que signifiqui una millora en les condicions de vida de tota la ciutadania. Sent útils i lluitant per mantenir les conquestes ja assolides. Com hem fet cada cop que hem estat al Govern de la ciutat" ha afegit.

Brugarolas: "El futur és incert i cal treballar amb mirada llarga"

Des de Junts, el nou portaveu, Carles Brugarolas, ha reivindicat el model de ciutat convergent dels últims 32 anys: "El futur és incert i cal treballar amb mirada llarga i garantir futur ple pels ciutadans, des del respecte i la cordialitat". També ha reivindicat baixar la pressió fiscal a la ciutadania.

Benejam: "Intentarem el màxim que els nostres valors i polítiques influeixin en la ciutat"

En aquest sentit, el portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha reclamat precisament també la baixada d'impostos: "Intentarem el màxim que els nostres valors i polítiques influeixin en la ciutat".

Vila: "El PSC estarà a disposició de tothom"

Des del PSC, Elena Vila, la nova portaveu, després de la renúncia de Pere Soler, ha reivindicat també el paper del tripartit i el de les dones i ha fet una crida al diàleg: "El PSC estarà a disposició de tothom qui vulgui presentar un projecte de ciutat".

Simarro: "Ens arremanguem perquè no som només partit de crítica"

Al seu torn, Marco Simarro, portaveu de la CUP, i extinent d'alcaldia de Drets Socials, ha reivindicat la feina feta en serveis socials pel tripartit. "Ens arremanguem perquè no som només partit de crítica i oposició, podem fer girar un transatlàntic, com podria ser aquest ajuntament, cap a l'esquerra. Aquests 4 anys ens hi hem deixat la pell". A més, Simarro ha avisat al nou alcalde. "L'hegemonia postconvergent ja no hi és. No podrà fer com si això fos seu".

Rodríguez: "Estem per treballar amb vocació de servei"

Entre escridassades dels manifestants i de part del públic, el portaveu de VOX, Marcos Rodríguez, que s'estrena al ple, ha donat les gràcies als seus votants. "Estem per treballar amb vocació de servei per la nostra estimada Sant Cugat per resoldre els problemes reals de la ciutadania i fer servir el sentit comú".

Gutiérrez: "La ciutat necessita un alcalde que escolti"

Per acabar, Ramon Gutiérrez, portaveu d'En Comú Podem, ha fet una crida les esquerres a fer un front comú davant els que volen tornar a la societat en blanc i negre, en referència a VOX. També ha enviat un missatge a Vallès. "La ciutat necessita un alcalde que escolti i que no tracti la institució com a pròpia. Avui hi ets i demà, no".

 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem