Raül Romeva, en segon grau penitanciari

Romeva va ser condemnat pel Suprem a dotze anys de presó

Les juntes de tractament de la presó de Lledoners ha proposat classificar en segon grau penitenciari al santcugatenc Raül Romeva i a la resta dels líders independentistes empresonats. El secretari de Mesures Penals, Amand Calderó, ha explicat que les tres juntes (Lledoners, Mas d'Enric i Puig de les Basses) s'han reunit simultàniament aquest 11 de desembre per evitar "conjectures" i han decidit, sense unanimitat, la classificació dels nou reclusos en el règim de segon grau.

Més info: Raül Romeva, condemnat a 12 anys de presó

El segon grau és el règim ordinari dels presos, a diferència del tercer, on els presos poden sortir durant el dia o els caps de setmana. El grau es revisa cada sis mesos.

El segon grau penitenciari pot permetre sortir de la presó amb permissos de 48 hores (36 dies l'any com a màxim) quan hagin complert un quart de la condemna. A més, es pot sol·licitar la sortida per fer un voluntariat, com va ser el cas d'Iñaki Urdangarín. En aquest sentit, cada pres serà analitzat individualment per determinar si es poden acollir a aquests beneficis penitenciaris.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem