Romeva renuncia a sortir de la presó per treballar per ajudar a frenar el coronavirus

Raül Romeva va sortir de la presó per treballar per primer cop el 2 de març

El santcugatenc Raül Romeva ha renunciat a sortir de la presó per anar a treballar, tot i que la Generalitat l'havia autoritzat a fer-ho. El motiu és que Romeva vol ajudar a frenar la propagació del coronavirus i considera que, quedant-se sempre a la presó, és la millor manera de contenir la pandèmia.

"He decidit que, fins que l'alerta sanitària no canviï substancialment, no reprendré la feina fora de la presó. Crec que així puc contribuir a contenir més i millor la pandèmia", ha assegurat a través d'un missatge a Twitter.

La Junta de Tractament de Lledoners va dictaminar a finals de febrer que Raül Romeva podia sortir a treballar tres dies per setmana, en aplicació de l'article 100.2. El 2 de març va ser el primer dia que va sortir per anar a la feina, una associació privada en l'avaluació dels avenços de l'Acord de Pau de Dayton, que va representar la fi de la Guerra de Bòsnia.

Més info: Romeva surt per primer cop de Lledoners per anar a treballar

Raül Romeva és a la presó des del 23 de març de 2018 i a l'octubre de 2019 va ser condemnat pel Tribunal Suprem a 12 anys de presó per un delicte de sedició amb concurs de delicte malversació per la seva participació en el procés independentista.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem