Sant Cugat s'adhereix al manifest del Dia de la Dona

El manifest, elaborat per l'Associació Catalana de municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, fa èmfasi a les conseqüències de la pandèmia en les desigualtats de gènere

Sant Cugat s'adhereix al manifest del Dia de la Dona, elaborat per l'Associació Catalana de Municipis i per la Federació de Municipis de Catalunya, després d'aprovar-ho a través d'una declaració de la Junta de Portaveus.

El manifest fa èmfasi a la pandèmia de la Covid-19 amb una perspectiva de gènere, col·locant la mirada en les desigualtats de gènere que, segons el manifest, s'han accentuat arran de la Covid-19: "Enguany, la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, ve marcada per la greu crisi sanitària, econòmica i social que estem patint a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19, que ha agreujat encara més les discriminacions i la precarietat que patim les dones", inicia.

Un manifest que també posa en relleu les "greus repercussions en el mercat de treball, fet que ha augmentat el percentatge de la taxa d'atur de les dones", o "l'agreujament manifest de totes les formes de violències masclistes derivades de la convivència obligada i continuada de les dones, i els seus fills i filles, amb els seus agressors durant el confinament".

En aquest sentit, es planteja que els governs locals "han d'esforçar-se, ara més que mai, en incorporar la mirada de gènere en les polítiques públiques i en aplicar tots els projectes de recuperació i protecció social".

El manifest sencer.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem