El Complex Esportiu de Mira-Sol o la connexió a Can Cortés a l'audiència pública

La connectivitat telefònica a Can Cortés, l'estat del projecte del Complex Esportiu de Mira-Sol o qüestions mediambientals han centrat l'Audiència Pública

En l'audiència pública del ple municipal del mes de març diferents veïns del municipi han fet arribar les seves inquietuds als regidors de l'Ajuntament. Entre els aspectes tractats, han destacat la manca de connectivitat telefònica a Can Cortés o una pregunta sobre l'estat del Complex Esportiu de Mira-Sol. També s'han tractat temes relacionats amb el medi ambient, com l'ordenança de les Baixes Emissions o el Pla d'Emergència Climàtica, aprovats en el mateix ple de març.

Una millor connectivitat telefònica a Can Cortés

Borja Aitor Arriaga, portaveu de l'Associació de Veïns de Can Cortés, ha reclamat a l'Ajuntament una millor connexió telefònica a Can Cortés, fent èmfasi a l'augment del teletreball. En aquest sentit, la tinent d'Alcaldia de Transparència i Bon Govern, Lourdes Llorente, ha reconegut que "a la ciutat hi ha espais cecs de cobertura", però ha destacat que ara per ara l'Ajuntament no pot fer res al respecte, fins que d'aquí a poc més d'un any elabori la licitació del contracte del servei de telefonia. De totes maneres, Llorente ha explicat que si no es troba cap solució dins de les possibilitats de mercat, "es buscaran alternatives".

El servei de mediació

Eva Lafuente, veïna de Mira-Sol, ha demanat a l'Ajuntament que doni més informació sobre els serveis de mediació que s'ofereixen al consistori: "Falta coneixement per part de la ciutadania de com funcionen aquests serveis". Lafuente, de fet, s'ha felicitat per l'existència i el funcionament d'aquest servei a l'Ajuntament. En aquest sentit, la tinent d'Alcaldia de Comerç, Elena Vila, ha afirmat que "aquest servei està molt consolidat", i ha apuntat que l'Ajuntament farà esforços per fer-lo conèixer entre la ciutadania. "El servei no s'ha aturat amb la pandèmia", ha defensat Vila.

El complex esportiu de Mira-Sol, "una prioritat"

D'altra banda, la veïna ha preguntat sobre l'estat del conveni del complex esportiu, el projecte de la cobertura de la pista de Mas Gener o sobre les pantalles acústiques de l'AP-7. El tinent d'Alcaldia d'Urbanisme, Francesc Duch, ha explicat que "el complex esportiu és una prioritat del Govern", i ha afegit que "la idea és poder fer passos endavant a partir del mes d'abril i iniciar les obres el 2022 per tenir-les acabades l'estiu del 2023". Pel que fa a les pantalles acústiques, el tinent d'alcaldia Pere Soler, ha explicat que "es mantenen converses amb la delegació del Govern i l'objectiu és veure començar el projecte en aquest mandat".

Eva Lafuente participant en l'Audiència Pública

Eva Lafuente participant en l'Audiència Pública

Medi ambient

Un altre veí, el senyor Gibert, ha criticat el Pla d'Emergència Climàtica aprovat per l'Ajuntament en el mateix ple de març: "És un pla insuficient". A més, Gibert ha explicat que "malgrat les evidències científiques dels darrers anys, no hi ha hagut cap administració que hagi aplicat les mesures necessàries". En aquesta mateixa línia, el senyor Castanyer s'ha mostrat contrari a la construcció de l'Escola La Mirada al Bosc de Volpelleres per qüestions mediambientals: "No podem permetre que es consideri el bosc com un parc equipat i que se segueixin asfaltant camins. Són atacs directes contra la biodiversitat". Castanyer, doncs, ha demanat buscar alternatives viables per a la construcció de La Mirada.

La comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó, ha defensat el paper de l'Ajuntament de Sant Cugat en la lluita contra el canvi climàtic.

Dins de l'àmbit de medi ambient, el senyor Marc López, membre de la plataforma Repensem la ZBE ha criticat l'ordenança de la Zona de Baixes Emissions, i ha preguntat per les al·legacions a aquesta. En aquest sentit, el regidor de Mobilitat, José Gallardo, ha apuntat que "les al·legacions es respondran per escrit" i ha tornat a recordar com ja ha fet en el ple "que no es pot fer tot de cop i s'ha d'anar pas a pas".

El senyor Castanyer i el senyor Gibert en l'Audiència Pública

El senyor Castanyer i el senyor Gibert en l'Audiència Pública

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem