Sant Cugat, fora de l'Associació de Municipis per la Independència, segons Cs

Ciutadans ha donat a conèixer que una sentència judicial impedeix a l'Ajuntament de Sant Cugat formar part de l'Associació de Municipis per la Independència

Sant Cugat ha quedat fora de l'Associació de Municipis per la Indendència per una sentència judicial, segons ha assegurat Ciutadans aquest 24 de febrer. L'Ajuntament de Sant Cugat forma part d'aquesta agrupació independentista des de 2013 i el procés judicial ja va començar el 2014, amb un recurs de la Delegació del Govern. Tant l'AMI com l'Ajuntament de Sant Cugat han negat l'afirmació i asseguren que la ciutat segueix formant part de l'entitat independentista.

El Jutjat número 14 de Barcelona va donar la raó als representants del govern espanyol i va decretar il·legal el pagament d'una quota Sant Cugat a l'AMI. L'Ajuntament va presentar dos recursos i el Tribunal Suprem, finalment, el va rebutjar el desembre de 2019. Ara, segons Ciutadans, un decret d'alcaldia comunica la decisió judicial i la ciutat “queda fora” de l'Associació de Municipis per la Independència.

Fernández-Jordán: "És una autèntica vergonya"

El partit taronja ha denunciat la manca de transparència dels governs convergents i l'actual tripartit en tot aquest cas, ja que en cap moment es va informar que hi havia un procés judicial en marxa. Ciutadans reclama ara que l'AMI torni els 60.000 euros que l'Ajuntament de Sant Cugat ha pagat en format de quotes a l'Associació des de 2013. La quota anual era de poc més de 8.000 euros i s'ha pagat durant set anys. Ciutadans li suma els 3.500 euros en costes judicials que l'Ajuntament ha hagut de pagar per les denegacions dels recursos.

“És una autèntica vergonga”, ha denunciat la regidora Munia Fernández-Jordán sobre el fet que els governs no haguessin informat d'aquest fet.

60.000 euros a l'AMI

“Demanem que l'Ajuntament reclami a l'AMI els 60.000 euros que ha pagat. I volem creure que no hi haurà ni un cèntim més per a l'associació”, ha reclamat el regidor Sergio Blázquez. L'argument de la sentència, ha explicat Blázquez, és que “no pot existir una agrupació de municipis que no compleixi el fi de prestació de srveis o execució d'obres”.

“Aquests diners s'han de restituir immediatament, pertanyen a l'Ajuntament i a la ciutadania”, ha emfatitzat el portaveu del partit, Aldo Ciprián.

 
Comentaris

Destaquem