Sant Cugat es compromet a millorar la gestió dels ERTO

L'Ajuntament de Sant Cugat buscarà fórmules perquè els afectats cobrin la seva prestació de forma immediata i amb la quantia correcta

Sant Cugat reforçarà el seu servei d'atenció a la ciutadania amb l'objectiu que es resolguin amb urgència totes les incidències i reclamacions relacionades amb els ERTO, tal com han assenyalat les 5 formacions, en el Ple Municipal de maig, celebrat el dilluns 15. Així doncs, el municipi es compromet en buscar fórmules perquè les persones afectades cobrin les prestacions econòmiques de forma immediata i demanarà que els afectats no es vegin perjudicats a efectes de la declaració de l'IRPF de l'any 2020.

Amb la declaració de l'Estat d'Alarma, decretat el dissabte 14 de març del 2020, moltes famílies van veure una aturada a la seva activitat econòmica, una situació que s'ha allargat fins aleshores i la qual ha afectat un total de 718.820 persones treballadores a Catalunya. Això, ha provocat un desbordament els serveis públics d'ocupació, generant un cobrament dels ERTO amb retards i amb quantitats diferents de les que tocarien.

És per això, que l'Ajuntament ha acordat "reconèixer l'esforç que milers de persones del municipi han fet fins ara per poder adaptar-se a la situació econòmica actual i a les mesures decretades des dels diferents governs per tal d'aturar la pandèmia". A més, en aquesta moció institucional, l'ens municipal instarà "al govern espanyol a desencallar els tràmits per tal que totes les persones afectades per un ERTO cobrin les prestacions econòmiques de forma immediata" i s'ha compromès "a millorar de forma immediata el servei d'atenció a la ciutadania amb l'objectiu que es resolguin amb urgència totes les incidències i reclamacions".

Finalment, l'Ajuntament ha explicat que sol·licitarà als Ministeris corresponents promoure "les reformes necessàries per evitar que els beneficiaris de prestacions per desocupació percebudes a conseqüència d'un ERTO tramitat a causa de la pandèmia no es vegin perjudicats a efectes de la declaració de l'IRPF de l'any 2020, de manera que no se'ls obligui a realitzar una declaració automàtica pel fet d'haver tingut dos pagadors".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem