La ciutat mostra suport públic a l'accés universal a les vacunes contra la Covid-19

Tots els grups municipals excepte Ciutadans hi han votat a favor

Tots els grups polítics amb representació a l'Ajuntament de Sant Cugat excepte Ciutadans s'han mostrat a favor de l'accés universal a les vacunes contra la Covid-19. Tot plegat, aprovant una moció que respon a les peticions d'Amnistia Internacional Catalunya, Medicus Mundi, Metges del Món, Metges Sense Fronteres i Oxfam Intermón. En definitiva, la moció fa una crida a "cooperar a escala mundial i eliminar els possibles obstacles que impedeixin garantir que les vacunes es desenvolupen i es fabriquen en quantitat suficient i que es distribueixen a temps i de manera inclusiva a tot el món". D'altra banda, els grups municipals han acordat que és important "assegurar que els drets de propietat intel·lectual no impedeixen cap país garantir el dret a la salut". Cal destacar que els acords de la moció els ha llegit una persona del públic, Eduard Unzeta, en representació d'Oxfam Intermón. 

Per la seva banda, Ciutadans, a través del seu portaveu, Aldo Ciprian, ha argumentat que "cal que la vacuna contra la Covid-19 sigui considerada un bé necessari per a tota la població" i, per tant, "que tots els ciutadans les puguin rebre". En aquest sentit, Ciprian ha dit que "els habitants de països més desafavorits haurien de poder tenir accés gratuït a la vacuna". De totes maneres, ha argumentat que el grup taronja està en contra de la vulneració de les patents i, per això, Ciutadans s'hi ha abstingut.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem