L'aprovació del pressupost i una nova polèmica per Ragull Centre protagonitzen el ple

Els representants dels grups municipals han celebrat la sessió plenaria ordinària del mes de maig, de nou en format presencial

Després d'uns mesos debatent telemàticament per culpa de les restriccions de la pandèmia de la Covid-19, els regidors dels diferents grups municipals han tornat a creuar arguments en format presencial, a la Sala de Plens, en la sessió ordinària del ple municipal del mes de maig. Una sessió que ha estat marcada per l'aprovació definitiva del pressupost municipal del 2021 i una nova polèmica entre el Govern i l'oposició pel projecte de Ragull Centre, entre altres qüestions que s'han tractat en l'ordre del dia.

Aprovació definitiva del pressupost

Quan ja han corregut 5 mesos d'any, l'Ajuntament de Sant Cugat ha aprovat definitivament el pressupost municipal del 2021. Una aprovació, però, que no ha comptat amb el suport de l'oposició, ja que Junts per Sant Cugat i Ciutadans s'hi han mostrat en contra.

Més info: El govern de Sant Cugat aprova en solitari el pressupost de 2021

Tensió i polèmica per Ragull Centre

El projecte d'habitatge públic i locals comercials de Ragull Centre ha tornat a generar polèmica i tensió entre els representants del Govern i els de l'oposició en el ple municipal. Ciutadans i Junts per Sant Cugat han presentat una moció per tal de replantejar el projecte, però els tres partits de Govern (ERC, PSC i CUP) l'han tombat en votar-la en contra.

Més info: L'oposició vol aturar Ragull Centre, el govern ho rebutja, però està disposat a parlar

Altres temes del ple

El Ple Municipal ha aprovat també en la sessió del mes de maig que el municipi se separi del Consorci per a la promoció i desenvolupament de l'Eix B-30 -amb el desacord de Junts-; el protocol contra les violències sexuals en espais públics del municipi; la designació dels dos festius locals del 2022 (3 de març i 29 de juny); o una Declaració de la Junta de Portaveus en pro del col·lectiu LGTBI i rebutgen qualsevol mena d'atac o ofensa a la llibertat sexual.

Més info: Sant Cugat liquida Catalonia Innovation Triangle

Més info: Sant Cugat crea un protocol contra les violències sexuals en espais d'oci

Més info: Ja es coneixen els dies festius locals del 2022

Més info: El Ple Municipal rebutja qualsevol atac o ofensa a la llibertat sexual

D'altra banda, també s'han aprovat dues mocions institucionals, una per tal de reduir el termini d'execució d'obres a la masia de Can Canyameres, i l'altra amb l'objectiu d'aconseguir una millor gestió dels ERTO.

Més info: La ciutat vol reduir el termini d'execució d'obres a la masia de Can Canyameres

Més info: Sant Cugat es compromet a millorar la gestió dels ERTO

Les mocions dels grups

A part de la de Ragull Centre, els regidors han debatut tres mocions més. Així, s'ha desestimat la creació d'un certificat verd digital com a suport a la recuperació del sector econòmic i social del municipi. A més, Sant Cugat s'ha mostrat públicament a favor de l'accés universal a les vacunes contra la Covid-19. D'altra banda, ERC-MES i Junts per Sant Cugat s'han posicionat en contra la detenció i judici del ciutadà santcugatenc Guillem Padilla, el noi de la dessuadora taronja detingut durant les protestes contra la sentència.

Més info: Sant Cugat rebutja un certificat verd digital per recuperar el sector econòmic

Més info: La ciutat mostra suport públic a l'accés universal a les vacunes contra la Covid-19

En l'Audiència Pública, l'accés de vehicles al carrer de Santa Rosa ha estat el tema central.

Més info: L'accés dels vehicles al carrer de Santa Rosa centra l'audiència pública del Ple Municipal

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem