Sant Cugat crearà un nou premi literari de narrativa catalana

L'acord s'ha pres durant la celebració del ple municipal d'aquest 18 de juny

El Consell Municipal de Cultura de Sant Cugat del Vallès treballarà per a la creació d'un premi literari de narrativa catalana a Sant Cugat per tal de fomentar l'escriptura i la lectura entre els santcugatencs i santcugatenques. Un premi amb dotació econòmica i que aconsegueixi ser una referència en les zones de parla catalana.

L'acord s'ha pres durant la celebració del ple municipal aquest dilluns, 18 de juny, a proposta de la CUP-PC, amb el suport del PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES, i ICV-EUiA, i amb el suport del PSC, PP i el regidor no adscrit Xavier Cortés. Ciutadans s'ha abstingut i el regidor no adscrit Dimitri Defranc hi ha votat en contra.

El Consell de Cultura serà l'encarregat de definir les bases del nou premi, així com la dotació econòmica del mateix.

Un premi enfocat a "fomentar la literatura, eixamplant coneixements i la transmissió de cultura", com ha defensat Ignasi Bea (CUP-PC). PP i PSC han proposat que aquest premi tingui també cabuda la llengua castellana. "Creiem que la narrativa catalana és aquella que no només s'escriu en català", ha destacat Álvaro Benejam (PP); "és aquella que s'escriu al nostre territori", ha afegit Pere Soler (PSC). En el mateix sentit s'ha expressat Ciutadans, remarcant que "sempre serà bo per la literatura catalana", i apuntant que "hauria de comptar també amb el castellà", ha dit Sergio Blázquez.

Davant aquests apunts, Ignasi Bea ha reclamat que "en lloc de fer reivindicacions, facin esmenes", recordant que "podem arribar a més acords dels que es pensen", i remarcant que "poden presentar mocions per un premi literari en llengua castellana, que hi donarem suport".

Una posició que ha fet possible comptar amb el suport de PP i PSC a la proposta.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem