El Ple Municipal refusa desaprovar al President de la Generalitat, Quim Torra

PP i Cs havien presentat una moció perquè l'Ajuntament mostrés rebuig cap als polèmics missatges i articles que va escriure fa un temps l'actual President de la Generalitat

El Ple Municipal ha refusat que l'Ajuntament desaprovi públicament els missatges i articles que Quim Torra, President de la Generalitat, va escriure en el passat. Aquesta moció, que s'ha debatut en la sessió ordinària del mes de juny, comptava amb una segona part per desacreditar les piulades del conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró. Aquesta segona part, però, ha estat desestimada per les forces que han presentat la moció abans de començar el Ple.

La moció no ha fructificat. Ha comptat amb els vots a favor de PP, Cs i PSC; els vots en contra de PDeCAT, ERC-MES i la CUP-PC; i l'abstenció de ICV-EUiA i els dos regidors no adscrits.

La moció tenia per objectiu aconseguir que l'Ajuntament desaprovés els missatges i articles d'opinió que va escriure Quim Torra. Segons les forces que han presentat la moció es tracta de missatges xenòfobs, excloents i ofensius. D'altra banda pretenia expressar el compromís de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès de treballar en favor d’una societat plural, oberta i integradora. Per últim, la moció volia traslladar aquest acord al President del Parlament, al President de la Generalitat de Catalunya.

El regidor del PP, Álvaor Benejam ha iniciat el debat en aquesta moció: "Quim Torra ha de dir que no pensa sobre els espanyols tot el que ha escrit", ha explicat. Cs ha argumentat el fet de sumar-se a la moció:"És greu que el que és ara President de la Generalitat, el senyor Quim Torra, hagi estat capaç de fer escrits com aquests", ha afirmat Sergio Blázquez. "És important que des de l'Ajuntament de Sant Cugat deixem clar que rebutgem aquest tipus de paraules i actes", ha sentenciat. D'altra banda, el PSC ha votat a favor de la moció. El seu portaveu, Pere Soler ho ha argumentat així: "Creiem que la moció no falta a la veritat i vol refusar les paraules d'un senyor, no ataca la presidència de la Generalitat", ha explicat.

ERC-MES ha criticat amb vehemència aquesta moció: "Des d'ERC-MES no compartim les piulades que va fer Quim Torra, però tampoc aquesta moció. Torra ha donat explicacions i ha demanat disculpes. Nosaltres estem compromesos amb una societat plural i integradora. El poble català és un poble acollidor. El PP només planteja aquesta moció per aconseguir mantenir la confrontació. Els encanta el clima de la confrontació", ha dit Mireia Ingla. "El seu partit no està habilitat per a presentar mocions com aquesta tenint al senyor Albiol, que és un racista", s'ha dirigit Ingla a Benejam. "Deixin de portar al Ple mocions que només tenen com a finalitat la confrontació", li ha afegit a Benejam.

La regidora de la CUP-PC, Núria Gibert, ha citat diferents frases polèmiques de dirigents del PP i Cs. "Detestem totes aquestes actituds, les del senyor Torra i també totes aquestes frases que acabo de llegir", ha explicat Gibert. "A nosaltres mai ens sentiran parlar en clau d'espanyols, estrangers, homes o dones. Entenem que les persones som tant complexes com volem ser. Però aquesta moció és hipòcrita. El seu partit implementa polítiques supremacistes", li ha dit Gibert a Álvaro Benejam.

Cristina Peraire, del PDeCAT ha explicat que la força política condemna qualsevol frase que ofengui a qualsevol sector i individuu. De totes maneres ha volgut deixar clar que Torra ja va donar explicacions. "Aquesta moció no suma res en aquest plenari. És un ataca a la figura del President de la Generalitat i per això hi votarem en contra", ha dit Peraire.

En el torn de rèplica, Benejam ha volgut deixar clar que "no és una moció en contra del President de la Generalitat, sinó contra les afirmacions xenòfobes de Torra", ha afirmat el regidor del PP. Sergio Blázquez, regidor per Cs també ha aprofitat el torn de rèplica: "El que sortirà avui és que aquest Ple, avui no aprova el següent (ha llegit els tres acords de la moció)". També ha tornat a intervenir el portaveu del PSC, Pere Soler: "Absolutament totes les paraules dels articles que avui debatem desaprovar són criticables. La resta de forces del consistori estan buscant excuses per no votar a favor del PP i Cs, i la moció és impecable", ha afirmat Soler. "Ens indignem quan parlen dels nostres i de vegades hem de treure'ns el barret dels partits i veure-hi més enllà", ha conclòs.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem