Xavier Cortés, nou regidor de l'Ajuntament de Sant Cugat

Era el número 12 a la llista de Convergència i Unió a les eleccions municipals de 2015, però no formarà part de l'equip de govern perquè ara és d'Units per Avançar

El santcugatenc Xavier Cortés ja ha pres possessió de l'acta de regidor a l'Ajuntament de Sant Cugat durant el Ple Municipal d'aquest dilluns, 18 de juny. Cortés era el número 12 a la llista de Convergència i Unió a les eleccions municipals de 2015 i ha entrat al Consistori en substitució de Damià Calvet, nou conseller de la Generalitat.

Tot i que Cortés formava part de la llista electoral de CiU, no ha entrat a formar part de l'actual equip de govern de PDeCAT-Demòcrates i es mantindrà com a regidor no adscrit. Xavier Cortés va ser president d'Unió Democràtica a Sant Cugat i, quan va desaparèixer el partit, va entrar a Units per Avançar, el projecte polític liderat per Ramon Espadaler i que a les eleccions catalanes es va presentar amb el PSC. Així, el govern municipal perd un regidor, passant d'onze a deu.

Xavier Cortés s'ha estrenat com a regidor reivindicant el projecte d'Units per Avançar, "un partit català, nacionalista i municipalista". "Vull estendre la mà a totes les forces presents, entenem la política com diàleg i arribar a acords en favor de la ciutadania", ha proclamat el nou regidor de Sant Cugat. L'alcaldessa Carmela Fortuny també ha donat la benvinguda a Cortés: "És una persona incansable i treballadora i entre tots hem de buscar el màxim consens en la ciutat".

No serà la primera vegada que Cortés assumeixi un càrrec públic i és que ja va ser regidor de Descentralització amb l'alcalde Joan Aymerich entre el 1991 i el 1994 i regidor d'Esports entre el 2003 i el 2007 amb l'alcalde Lluís Recoder; totes dues vegades representant a Unió Democràtica. Anteriorment havia treballat com a gerent a l'EMD de Valldoreix. A més, també ha ocupat càrrecs de confiança a la Diputació de Barcelona.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem