Sant Cugat defensa el model d'immersió a l'escola

Ciutadans no rep el suport del consistori per implementar una educació pública trilingüe

La proposta del grup municipal de Ciutadans a Sant Cugat del Vallès al Ple municipal de canviar el model educatiu a la ciutat i a Catalunya apostant per una educació pública, trilingüe i de qualitat no ha rebut el suport de la majoria del consistori. Hi ha votat a favor el Partit Popular.

Sergio Blázquez ha estat l'encarregat de defensar la proposta argumentant que persegueix "l'excel·lència en català, castellà i anglès, fet que ajudarà a les competències educatives i personals".

La proposta ha topat amb l'oposició de totes les forces polítiques representades al ple, a excepció del PP. El regidor no adscrit Dimitri Defranc ha argumentat la seva oposició a què la proporció proposada fos 40% català, 40% castellà i 20% anglès.

En la mateixa línia ha argumentat Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) qui, després de defensar el model d'immersió lingüística com "una riquesa", ha matisat que "estem d'acord que cal millorar la presència de l'anglès, és clar, però no a costa de carregar-se la immersió".

També Èric Gómez (ERC-MES) ha defensat el model actual. "A vostès el trilingüisme els és absolutament igual, perquè per a vostès aquest és el model per acabar amb la immersió lingüística, perquè per fer un 20% d'anglès, han de fer-ne un 40 de castellà", ha lamentat.

Ignasi Bea (CUP-PC) ha ironitzat amb la proposta dient que el seu partit es posicionava amb un "no like a cathedral", posant l'èmfasi en el fet que el problema de l'anglès no és exclusiu de l'escola. També en contra s'ha mostrat Pere Soler (PSC) titllant la proposta de populista. "La moció barreja conceptes, no parla sols de llengua", ha remarcat. També la regidora d'Ensenyament, Esther Salat, ha lamentat la proposta, qui ha considerat que "busca un consens que ja existeix".

L'únic posicionament favorable ha estat el d'Álvaro Benejam (PP), qui ha qüestionat l'èxit del model d'immersió. "Ens acusaran de voler acabar amb el català, però nosaltres defensarem el prejudici que el seu model genera als catalans", ha dit.

Mireu les millors imatges del ple municipal del mes de setembre.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem