Prospera la moció del PP de suprimir el peatge dels Túnels de Vallvidrera

Els suports del PDeCat-Democràtes, Ciutadans i PSC han fet possible aprovar la moció que pretén suprimir el peatge de la C-16/E-9

L’objecte del text presentat pel grup municipal del PP és suprimir el peatge dels Túnels de Vallvidrera i incloure’l en el sistema de vinyeta que està estudiant la Generalitat per aplicar a la resta de peatges de les autopistes catalanes.

Aquest sistema, que ja funciona en altres ciutats europees, permetria la circulació de vehicles per a totes les autopistes del país de manera il·limitada previ pagament d’una taxa anual que haurien de pagar tots els vehicles matriculats que en fessin ús.

Damià Calvet (PDeCAT) ha recordat que l’equip de govern municipal ja es va reunir amb el conseller de Territori per demanar-li que el peatge dels Túnels de Vallvidrera també formi part del sistema vinyeta de pagament.

Pere Soler (PSC) ha recordat que en època del tripartit al Govern de la Generalitat de Catalunya ja es va aprovar l’eliminació d’alguns peatges.

Sergio Blazquez (Cs) ha insistit a dir que a Catalunya hi ha autopistes que estan “absolutament” amortitzades i, en aquest sentit, ha dit que hi ha algunes empreses que continuen fent “l’agost” amb els peatges.

Roser Casamitjana (ICV-EUiA) ha insistit en el fet que cal potenciar mesures dissuasòries per afavorir el transport públic i que és poc responsable donar facilitats per potenciar el transport privat de vehicles.

Ignasi Bea (CUP-PC) també opina que potenciar el transport públic i també evitar que els vehicles que passen pels Túnels de Vallvidrera siguin ocupats majoritàriament per una única persona. Per Bea, no és el moment d’eliminar els peatges.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem